Traditiegetrouw spelen de vierdejaars van de Frank Sanders Akademie een serie voorstellingen in Het Perron. Soms staat een artiest centraal of een pop genre. Na o.a. Nederpop en The Beatles staat nu de muziek van Joni Mitchell centraal.

Annefleur Van Den Berg, Simon Daniël Brommer, Sanne Franssen, Laura ter Horst en Nikki van Rossum zongen o.l.v. de band van Alan Evans en regisseur Steven Moonen nummers van deze invloedrijke Canadese singer-songwriters. Ze had hits met onder andere ‘Big Yellow Taxi’ (een liedje over de milieuproblematiek),’The Circle Game’, ‘Chelsea Morning’ en ‘Both Sides Now’. Joni Mitchell wordt wel gezien als een van de invloedrijkste vrouwelijke artiesten van de twintigste eeuw. In de jaren 70 ging haar muziek van folky naar meer jazzy. Veel van haar teksten gingen over emotionele ervaringen of zijn maatschappijkritisch. Ze hekelde vaak de consumptiedrang, het militarisme in de VS en de uitbuiting van de Derde Wereld.

Sounds of the road-25

Niet iedereen in het publiek was bekend met het repertoire, maar de studenten wisten vanaf de eerste minuut te boeien. Sommige nummers waren gearrangeerd, maar lagen daardoor niet minder lekker in het gehoor. Tussen de nummers door werden korte scenes gespeeld uit o.a. Footloose. Het Perron was tot de laatste stoel gevuld en na afloop kregen de studenten en de band dan ook een terechte staande ovatie.

Sounds of the road-5

Het Perron is een klein theater waar voorstellingen uitgeprobeerd kunnen worden in een gezellige omgeving. Dit theater was vroeger een restaurant maar nadat de huidige eigenaren het pand gekocht hadden, werd er van de ruimte beneden een theater gemaakt, hoewel het eerst de bedoeling was dat het een fotoatelier zou worden. De eigenaren besloten gelukkig anders en zo ontstond “Het Perron”.

Sounds of the road-29

De voorstelling is vanavond en morgen nog te zien om 20.30 uur. Reserveren kan via hetperron2014@gmail.com

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.
Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.