In de nieuwe musical ADDICTED TO BLUES kruipt Sophia Wezer in de huid van Billie Holiday, één van de invloedrijkste jazz-zangeressen aller tijden. De voorstelling, met script en liedteksten van Petra C. van der Eerden, biedt een intiem kijkje in het leven van de gevierde ster. De regie wordt verzorgd door Winfred van Buren en de muzikale leiding is in handen van Erik de Reus. De drie voorstellingen in Theater Walhalla in Rotterdam, waarvan er al twee zijn uitverkocht, zullen in voorjaar 2016 een vervolg krijgen in de vorm van een landelijke tournee.

 

Het verhaal
Het zijn de late jaren ’50 van de vorige eeuw. In grote delen van Amerika leven zwart en blank gescheiden maar in Carnegie Hall, New York bezoekt de blanke elite een concert van een zwarte zangeres: Billie Holiday. Vlak voor middernacht bereidt deze zich voor op wat een legendarisch optreden moet worden. Lady Day, zoals Holiday door haar bewonderaars genoemd werd, heeft moeite zich staande te houden in een wereld vol foute mannen, racisme en drugs. Aan de hand van hits als ‘Strange Fruit’, ‘Them There Eyes’ en ‘The End of a Love Affair’ zien we hoe Billie met al haar ups en peilloos diepe downs toch altijd wist vast te houden aan het hoogste goed in haar leven: de muziek.
Sophia Wezer
Sophia Wezer was onder meer te zien in de musicals Chicago, The Wiz, Sweet Charity, Tarzan en Amandla! Mandela. Sophia werd driemaal genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Musical Award. Voor haar rol in Chicago mocht zij de prijs daadwerkelijk in ontvangst nemen. Sophia speelde in diverse tv-series en in films als Madame Jeanette en Lucia de B.

ADDICTED TO BLUES is driemaal te zien in Theater Walhalla te Rotterdam. Enkel voor de voorstelling van zondagavond 10 mei (21.00 uur) zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.addictedtoblues.nl.

Foto Roy Beusker en Marinus de Graaf

Lees ook: Addicted to Blues, een reis met Billie Holiday terug in de tijd