Wim Sonneveld is onlosmakelijk verbonden met het DeLaMar theater. In 1952 nam Sonneveld met twee compagnons de leiding over van het theater en noemde het ‘Nieuwe de la Mar Theater’. Het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat ‘Sonneveld in DeLaMar’ de opvolger is van ‘Hij gelooft in mij’ die tot januari 2015 te zien is.

In ‘Sonneveld in DeLaMar’ wordt de oorspronkelijke productie ‘Sonneveld’ aangevuld met de geschiedenis van Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater. Het is uiteraard meer dan toepasselijk dat de voorstelling zich zal afspelen in de ‘Wim Sonneveldzaal’. Naast dat de voorstelling zich dus meer zal richten op de band die Wim Sonneveld voelde met het DeLaMar, is de cast ook nog eens aangevuld met twee nieuwe gezichten. Freek Bartels zal de rol van Friso Wiegersma overnemen en Bill van Dijk vervangt Jan Elbertse in de rol van Huub Janssen.

De voorstelling zal wederom een ode zijn aan Wim Sonneveld en zijn repertoire, als ook een ode aan het DeLaMar theater en haar stad; Amsterdam.

Sonneveld nieuwe cast-11

De musical over het leven van Wim Sonneveld ging eerder in Utrecht in première en was tot aan de zomer in talloze Nederlandse theaters te zien. Avond aan avond speelde de cast voor uitverkochte zalen. Voor zowel de producent als de cast was het een grote wens om de musical voort te zetten. Een unieke mogelijkheid deed zich voor toen DeLaMar Theater Albert Verlinde benaderde om na de succesmusical Hij Gelooft In Mij in de Wim Sonneveldzaal, de musical over het leven van Sonneveld te komen spelen. Natuurlijk zullen ook de bekende nummers als Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en Haal het doek maar op niet ontbreken. ‘Het wordt een avond vol nostalgie, maar men zal vooral Wim Sonneveld beter leren kennen.’

Meer informatie kunt u vinden op http://delamar.nl/voorstellingen/sonneveld-in-delamar

Cast:
Tony Neef
Mariska van Kolck
Bill van Dijk
Freek Bartels
Cindy Bell
Sandra Jonkman
Sandra Jonkman

Tekst: Selina Stap
Voor de fotoreportage van Peggy de Haan kijkt u hier.

Lees ook: Haal het doek maar op voor ‘Sonneveld’