Albert Verlinde liet vanavond via Twitter weten dat de musical ‘Sonneveld’ met 25 voorstellingen en dus twee maanden verlengd zal worden. Er zijn inmiddels al 75.000 kaarten verkocht .

Daarmee is dit weer een voorstelling over een Nederlandse artiest die een succes wordt in Nederland. “Deze verlenging is een kroon op ieders harde werken!”, zegt hoofdrolspeler Tony Neef. “Het was een droom van mij ooit in een intieme, biografische productie te staan die ons cultuurgoed recht doet. Het spelen in deze voorstelling is iedere avond een feest om te mogen doen. Een onderdeel van mijn vak is entertainen en er is niets mooiers dan waardering van het publiek te ontvangen en dit mooie avontuur te kunnen verlengen. Ik geniet en blijf genieten!”.

Het verhaal
Als Wim Sonneveld vlak voor zijn eerste hartaanval op 56-jarige leeftijd een lifter (Cindy Bell) oppikt en later bijkomt in het ziekenhuis wil hij niet accepteren dat de grote Sonneveld bijna was omgevallen. In de drie dagen dat hij in het ziekenhuis ligt wordt hij door de lifter geconfronteerd met zijn jeugd, liefdes en werk. Tijdgenoten als Conny Stuart (Mariska van Kolck), Huub Jansen (Jan Elbertse) en Friso Wiegersma (Thomas Cammaert) passeren letterlijk zijn revue. Met als grote vraag: Wie was Wim Sonneveld?

Meer informatie vindt u hier.

Lees ook:
Haal het doek maar op voor ‘Sonneveld’
Extra voorstellingen Sonneveld
Over de schouders van de stagemanager