De musical Sonneveld zal het komende seizoen in reprise gaan in het DeLaMar theater in Amsterdam. De voorstelling Sonneveld trok al meer dan 100.000 bezoekers. Dit nieuws maakte Albert Verlinde bekend in RTL Late Night.

Albert Verlinde Entertainment en het DeLaMar Theater slaan de handen in een om vanaf februari 2015 een speciale editie van de musical Sonneveld te presenteren, als opvolger van het succesvolle Hij Gelooft in Mij over het leven van André Hazes. Onder de titel Sonneveld in DelaMar wordt de eerder lovend ontvangen musical verrijkt met de historie van Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater. Hiermee komt Wim Sonneveld terug naar huis: de Wim Sonneveld zaal van het DeLaMar Theater. Tony Neef, over wie de pers schreef dat hij ‘de rol van zijn leven speelde’, kruipt opnieuw in de huid van Wim Sonneveld.

Sonneveld in DeLaMar
Met de meest bekende liedjes als Het Dorp, Lieveling en Dat wij verschillen van elkaar is Sonneveld in DeLaMar een avond vol nostalgie. Als Wim Sonneveld (Tony Neef) vlak voor zijn eerste hartaanval op 56-jarige leeftijd een lifter (Cindy Bell) oppikt en later bijkomt in het ziekenhuis wil hij niet accepteren dat de grote Sonneveld bijna was omgevallen. In de drie dagen dat hij in het ziekenhuis ligt wordt hij door de lifter geconfronteerd met zijn jeugd, liefdes en werk. Tijdgenoten als Conny Stuart (Mariska van Kolck), Huub Jansen en Friso Wiegersma passeren letterlijk zijn revue. Met als grote vraag: wie was Wim Sonneveld?

Tony Neef: ‘Toen Albert mij belde met dit prachtige nieuws fietste ik net over de Amsterdamse grachten. Ik moest stoppen, ik was te geëmotioneerd. Toen ik voor de zomer de laatste voorstelling speelde van Sonneveld voelde ik bij het slotapplaus dat dit bijzondere avontuur nog niet voorbij was. Dat ik nu voor maanden deze rol weer mag gaan spelen en nog wel in de Wim Sonneveld zaal van het DeLaMar Theater maakt het alleen nog maar bijzonderder. Ik kan niet wachten.’

Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater
Wim Sonneveld en het DeLaMar delen een rijke historie: in 1952 nam de cabaretier en legende met twee compagnons de leiding over van het toenmalige theater en herdoopte het tot het Nieuwe de la Mar Theater. In 2005 werd het Nieuwe de la Mar Theater gesloten voor de grootscheepse verbouwing gefinancierd door de VandenEnde Foundation, waarna in 2010 het huidige DeLaMar Theater opende.

Sonneveld in DeLaMar op de Uitmarkt Musical Sing-a-Long
Tony Neef en Mariska van Kolck zullen tijdens de Uitmarkt Musical Sing-a-Long op zondagavond 31 augustus op het Museumplein de bekende nummers uit Sonneveld in DeLaMar vertolken.
De musical over Sonneveld was tot de zomer in verschillende Nederlandse theaters te zien. Voor de nieuwe reeks voorstellingen is het verhaal verrijkt met de geschiedenis van het theater, waar Sonneveld in 1952 met twee compagnons de leiding over nam. Ze herdoopten het tot het ‘Nieuwe de la Mar Theater’.

Net als bij de musical van afgelopen jaar kruipt Tony Neef in de huid van Sonneveld en brengt hij bekende liedjes als Het dorp en Lieveling ten gehore in de Wim Sonneveld Zaal in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Sonneveld in DeLaMar gaat op 8 februari 2015 in première en is alleen te zien in het DeLaMar Theater tot en met 26 april 2015.

Lees ook:
Indrukwekkende Hommage aan Sonneveld
Cast Musical Sonneveld hangt schilderij Sonneveld als Pierot in Carré

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.