De derdejaars studenten Musicaltheater van Fontys lieten tijdens hun voorstelling Stars in the night zien wat ze in hun mars hebben. En dat is veel, heel veel. Vorig jaar mochten ze al de toenmalige derdejaars ondersteunen, maar dit jaar mochten ze echt aan de bak en waren alle ogen op hen gericht. Gedurende een uur werd in hoog tempo gedanst en gezongen. De nadruk lag op ensemblestukken maar daarbinnen kreeg eenieder zijn moment om te stralen. Wat opviel was dat de dans heel strak was.

Song & Dance

De studenten presenteerden met deze Song & Dance voorstelling een reis die vertrekt in de jaren twintig en die via de zestiger jaren uitkomt in het nu. Stars in the night bracht die heel bijzondere cabareteske en theatrale nostalgie en glorie in beeld van vervlogen tijden, die de makers hebben gediend als inspiratiebron en die de sfeer hebben bepaald van hun Song & Dance voorstelling. Behalve showelementen kregen we de wereld backstage te zien en zo vingen we een ontroerende glimp op van de artiest als mens: met onzekerheden, twijfels, en intieme zielenroerselen.

Juist die afwisseling maakt Stars in the night tot een swingende eerlijke voorstelling waarbij je niet gestoord werd door een decor en de nummers razendsnel op de planken wordt gezet in prachtige kostuums. Vocaal was Stars in the night een feest. De sfeer die de studenten neer etten bij elk nummer was af. Er klonk een luid applaus na elk nummer, maar helemaal nadat de mannen op hakken een nummer brachten. Schitterende zang en dans werden samengesmeed tot een wervelende show met mooie rustpunten die daarna werden opgevolgd met misschien nog wel meer power.

Stars in the night is een voor iedereen herkenbare struggle for theatre life!

Cast:

Brecht van Arnhem, Danique Bol, Marit Dollevoet, Jimi Hendrikse, Joris de Hoop, Ricky Kooyenga, Michael Muyderman, Chris Schep, Maud Stroux, Juliëtte van Tongeren, Sammy Uivel en Nori de Winter

Concept, licht & choreografie: Florian Boutonnier

Muzikale leiding en vocale arrangementen: Marnix Wetzer

Choreografie ‘Tap Your Troubles Away’: Janis Sutton

Stem- en vocal coaching: Antoinette Kouwenberg

Voor de fotoreportage klikt u hier