Some Guys Have All The Luck is een theaterproductie die momenteel het Verenigd Koninkrijk en Europa bestormt. De show viert het leven en de carrière van Rod Stewart, één van de grootste iconen van de rockmuziek. DG Theater brengt deze voorstelling nu naar Nederland en België.


Met Paul Metcalfe in de hoofdrol – bijna niet van echt te onderscheiden – en een fantastische live band. Paul begon als solo performer in Engelse pubs. Het publiek gaf meerdere keren bij hem aan dat hij wel erg als Rod Stewart klonk en Paul besloot, ze;f groot fan, het als imitator van de wereldster te proberen. Hij werd steeds meer geboekt en staat nu als frontman in de voorstelling ‘Some guys have all the luck, the Rod Stewart-story’.

De wervelende show, boordevol Rod’s grootste hits, is van het begin tot het eind een groot feest! Het publiek dat verdeeld is in enerzijds diehard Rod Stewartfans en daarnaast de ‘gewone’ liefhebbers van zijn muziek genieten beiden zij aan zij.  De eerste akte laat vooral de weg naar het succes zien, van de vroege sixties naar het wereldwijde supersterren niveau en het verkooprecord van 130 miljoen platen. Aan de hand van projectie zien we oude foto’s van Rod, van zijn jeugd, zijn eerste gitaar en zijn eerste liefde. We zien ook het  fragment wanneer een Amerikaanse DJ besluit de B-kant van zijn single te draaien en niet de A-kant. Maggie May werd daarmee nummer 1 in zowel Amerika als in de UK, iets dat Elvis of The Beatles nooit voor elkaar hebben gekregen.
Na de pauze is er minder verhaal maar zijn het vooral zijn grootste hits en is het één groot feest tot aan en inclusief de grote finale. Het ‘Sailing’ wordt gebroederlijk door de hele zaal meegezongen wat een kippenvel moment oplevert. De voorstelling was al een groot succes in de UK en is daar bezocht door o.a. Rod zijn broer Don Stewart en zijn zuster Mary Cady die erg enthousiast waren. ‘Ik heb vele Rod’s gezien in mijn leven maar dit is wel echt de beste’, aldus Don.

Vandaag was de allereerste voorstelling van de tour die van 18 feb t/m 5 april in Nederland en België te zien is. Voor precieze data en locaties kunt u kijken op www.someguyshavealltheluck.com

Mariska Steenbergen