De solo’s, duo’s en trio’s van de derdejaars van de Frank Sanders Akademie zijn dé gelegenheid voor de studenten om een voorstelling te maken én te spelen. De studenten schrijven hun eigen verhaal en gebruiken daarvoor bestaand materiaal of maken hun eigen teksten.

Iedereen is vrij in de keuze van het verhaal en daardoor ontstaan verrassende verhalen en plots. De studenten speelden hun voorstelling in het intieme Plein Theater in Amsterdam.

The End – Anne Ruitenberg en Jarno Korf
Twee personen komen elkaar tegen waarbij ieder zijn eigen belang heeft maar is er ook iets gezamenlijks of toch weer niet.

Verras me – Wouter Smeulders en Merel Vrijhof
Als een stel hoort dat ze nog zeker 70 jaar samen zullen zijn op basis van hun gezondheidstest schrikken ze dan of gaan ze er voor?

Help …. Ik verzuip – Jaimy Boetekees
Deze vrouw ligt in bad waar ze tot zichzelf komt of is dat juist het moment dat ze het leven in eigen hand neemt.

Als je tent maar goed zit – Ilja de Boer, Ashanti Lavooij en Sarah Mok
Drie vrouwen op pad in een auto met een lege tank en alleen een tent. Voor de een avontuur maar voor de ander een gruwel.

 

Desperate Characters – Caitlin Hullegien, Isa Gommers en Rafaël Ravenswaaij
Twee vrouwen delen samen een woning en alles lijkt goed te gaan totdat er een man opduikt die interesse heeft voor een van de vrouwen. Wat gebeurt er dan in de relatie van de vrouwen? Zeker als de man en andere vrouw elkaar niet mogen.

The great pretender – Rosalie van der Wolf en Marie-Annet Kuipers
Twee vrouwen lopen in een psychiatrische inrichting op zoek naar de misdaad en de dader. Is de ene vrouw wel een inspecteur of is ze in behandeling in de inrichting?

Miss – Charlotte Ha en Willianne Liemborg
Is een Missvoorstelling met twee vrouwen uit China en Turkije gaat het alleen maar om de vrouw of is er veel meer dan dat.

Wat opviel was de creativiteit en verscheidenheid van de diverse voorstellingen waardoor je in een mooie maar zeker boeiende rollercoaster van eigen verhalen, spel en liedjes terecht komt. Elke student had zich uitstekend voorbereid. Aankleding, spel en zang waren goed verzorgd en het publiek genoot dan ook volop.

De derdejaars studenten gaan nu aan de slag met hun afstudeervoorstelling waarna elke student zijn of haar eigen weg zal gaan of nog verder gaan studeren in het vierde jaar. 

Afstudeervoorstelling

De voorstelling wordt gespeeld op:

SPEELDATA:
ma 17 juni: 20.00 uur
di 18 juni: 20.00 uur
wo 19 juni: 20.00 uur
do 20 juni: 20.00 uur

LOCATIE:
CC Amstel
Cullinanplein 1
1074 JN Amsterdam

Meer informatie vind je op https://www.franksandersakademie.nl/

Lees ook:
Mensen zijn mensen door vierdejaars FSA