Vierdejaars studenten Nienke van der Linden, John Barendsen en Marco de Kramer speelden 14 en 15 februari hun (solo) voorstelling in het Boulevardtheater. Het was een mooie gelegenheid om samen met zijn medestudenten nog een keer op het podium te staan.

De setting was mooi van opzet en zou zo in een mooie dinershow passen. De kantine van de FSA voorziet daar niet in maar de voorstelling was wel helemaal uitverkocht.

Beide voorstellingen waren van hoog niveau en de progressie die de studenten hebben geboekt, was duidelijk zichtbaar. Er werden volwassen solo’s neergezet die een goede inhoud en kwaliteit hadden. De muzikale begeleiding, een band onder begeleiding van Billy Maluw was daar zeker debet aan.

Nienke mocht de spits afbijten en vertelde op prachtige wijze haar autobiografische verhaal ‘Vriendschap’. Voor het eerst in haar nog jonge carrière had Nienke ook zelf de meeste liedteksten gemaakt. In de voorstelling is Nienke een speech aan het schrijven over de vriendschap met haar beste vriendin die gaat trouwen. Een vriendschap die gepaard ging met hoogte- en dieptepunten. Haar vriendin was depressief maar ondanks dat haar vriendin haar eigenlijk niet wilde zien kwam Nienke toch elke keer langs en kwam de vriendschap en de lol die ze samen hadden langzaam weer terug.

Samen gingen ze op dansles. De reden dat Nienke nu nog danst. Inmiddels is Nienke een getalenteerd latin danseres en dat gebruikte ze in haar solo waar ze echter haar dans moest doen zonder haar partner. Het resultaat was een mooie en ontroerende voorstelling met mooie nummers in haar eigen stijl uitgevoerd waar ze terecht een daverend applaus van het aanwezige publiek voor mocht ontvangen.

Nienke John en Marco-47

John en Marco speelden de duetvoorstelling ‘Onderweg’. Al vier jaar spelen zij samen op de academie en zij wilden hun allerlaatste voorstelling ook op die manier spelen. Vanaf maandag gaat John stage lopen bij de musical 14-18 en zal hij niet meer op school te zien zijn.

De mannen hadden een solo voor twee gemaakt die terug doet denken aan die mooie oude show uit de tijd van Sinatra en Sammy Davis Junior. Mooi in het pak en helemaal in stijl daagden de mannen elkaar vocaal uit en zweepten elkaar op tot een mooie show met de band waarop het publiek heerlijk weg kon zweven.

Het publiek werd welkom geheten en de show kon beginnen. Intiem en met de nodige humor namen de mannen in stijl alvast op het toneel afscheid van elkaar. Nummers als “Mr. Bojangle”, “De Mooie Dingen”, “Kobie”, “Bij Mij”, “I Wan’na Be Like You” waarmee de studenten een gevarieerd programma samengesteld hadden dat afgesloten werd met het nummer “My shadow and me”. Ook hier was het opvallend hoe deze studenten gegroeid zijn en in staat blijken een voorstelling neer te zetten waar je met plezier heen zou gaan en na afloop met een goed gevoel het theater mee zou verlaten.

Nienke John en Marco-51

Muzikale begeleiding van Billy Maluw, André Hoekstra, Simon van Beek en Randy Klouwer.

Van 27 t/m 29 maart zijn Nienke en Marco samen met Pascal van Dijk, Christian van Eijkelenburg en Anke Kuypers te zien in een hommage aan Guus Vleugel en Jasperina de Jong. ‘Op vleugels’ is te zien in Klein Carre. Kaarten reserveren kan via jaar4@franksandersakademie.nl

Klik hier voor de fotoreportage