Gisteren speelden Petra Ball en Lorance van Buren, studenten aan Codarts – Rotterdam, hun solo. Petra is vierdejaars student en Lorance derdejaars student. Waar Petra een solo speelde in een theatrale setting, bestond de solo van Lorance uit verschillende delen, een geïntegreerde solo.

Dromen en fantasie liggen dichtbij elkaar. Dat was de insteek van de solo van Petra Ball. Een toneel voorzien van een touwladder en een koelkast waren alle decorstukken die naast het orkest en drie medestudenten aanwezig waren. De vloer was verdeeld in twee vlakken zwart en wit waar Petra steeds in bewoog.

Langzaam val je in slaap en kom je terecht in een droom. Stel dat jij bepaalt wat je droomt en dat jij kunt zijn wie je wilt zijn op een plaats die jij bepaalt. Dat je zweeft door de lucht of danst.

Petra en Lorance-13

Petra nam haar publiek mee haar droom in en zweefde door de lucht bovenin een touwladder waarbij je bijna zelf het gevoel kreeg dat je mee zweefde. Boven in de touwladder zong Petra een vocaal klankgedicht dat ze zelf geschreven heeft. Met haar stem,  de muziek en de ingezongen opname ontstaat er een mooi ruimtelijk effect waarbij je als het ware mee zweeft. 

Wat als je zelf kunt bepalen wat je droomt, wie je bent en waar je bent. Als je de neiging hebt om er helemaal in op te gaan in wat je ziet. Petra is creatief omgegaan met licht, gevoel, uitstraling en haar stem. Petra heeft de voorstelling zelf bedacht en gemaakt en maakte theatraal hele interesante en uitdagende keuzes die je als toeschouwer, ondanks de dromen, bij de les hielden.

Petra en Lorance-31

Lorance Van Buren speelde haar geïntegreerde solo na de pauze en speelde vier afzonderlijke nummers. Het mooie is de totale omschakeling tussen de nummers waarbij alles op zwart gaat en je als publiek toch benieuwd bent wat er dan zal gebeuren. Lorance beschikt over een mooie stem en weet met haar uitstraling de juiste toon te raken. Van een komisch Disneynummer tot en met de mooie rustige nummers zoals “Stille Lief”. Elke keer weer de juiste sfeer in combinatie met haar mooie stem.

Petra en Lorance-41

Lorance werd geholpen door Guus Voogd die zijn pak, uit de klucht Harry en de Twee Meesters, voor deze gelegenheid, uit de kast had getrokken.

Klik hier voor de foto’s.

Lees ook:
Jip en Sara laten mooie solo’s zien bij Codarts
Maarten Redeker laat publiek genieten

 Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.