De derdejaars studenten van de Nederlandse Musical Academie kregen te horen dat ze in het derde jaar al hun solo’s moesten spelen. Nadat ze van de schrik bekomen waren gingen ze meteen aan de slag en het resultaat werd vrijdag 14 juni gepresenteerd in de theaterzaal van het “Huis van Puck” in Arnhem.

Vera Wildenbeest, Mandy Sleijpen, Nick Burkum, Mascha Elias, Jony Teunissen en Claire Snakkers legden, toen wij binnen kwamen, de laatste hand aan hun solo’s. De zaal is klein maar knus maar helaas ook heel warm waardoor de koeling onontbeerlijk was maar het geluid op de achtergrond hoorbaar was. Perdita van Estrik had net gespeeld in MusicalMemories en Erwin Hulzebosch loopt momenteel stage bij Soldaat van Oranje en speelden dus niet mee.

De aftrap werd gegeven door Claire met haar solo “Roze Sneeuw”. De voorstelling van Claire is omgeven door een zweem van romantiek. Haar lange haren met krullen en de kleding die ze draagt werken daar zeker aan mee. Ze speelt een vrouw die alles wil en correspondeert met haar vriend die in het buitenland is en die ze al kent van toen ze al jong was. Uiteindelijk wil ze graag met hem trouwen. Maar hij is ver weg. Te ver weg ? 

NMA solovoorstellingen derdejaars-13

Nick vertelt een verhaal (zijn verhaal) over het opgroeien van een jongen met ouders die in een scheiding liggen en later gescheiden zijn. Hoe groot is de impact op een leven van een jongen en hoe ga je met het verdriet om.

Mandy Sleijpen haar voorstelling heet “3094” en haar voorstelling begint met een meisje dat heerlijk aan het spelen lijkt te zijn. Niets is echter minder waar. Al snel blijkt dat haar verhaal heel anders is dan je veronderstelt.

NMA solovoorstellingen derdejaars-23

Mascha Elias speelt met haar stuk Korset een verhaal over een korset en omgaan met mensen. Verwachtingen die mensen hebben en zichzelf opleggen door tradities en gebruiken. Een keurslijf waar deze vrouw geperst wordt en waaruit ze wil ontsnappen, het Korset.

NMA solovoorstellingen derdejaars-28

Vera Wildenbeest met Wie is het? Het verhaal van Vera gaat over een vrouw die krampachtig vasthoudt aan een man die ze heeft ontmoet. Ze heeft alles al uitgestippeld en gaat voor deze man. Wat ze zich niet realiseert is dat ze hem verstikt en het tegenovergestelde bereikt of toch niet. Vera speelt komisch met een dramatisch randje.

NMA solovoorstellingen derdejaars-37

Jony Teunissen speelt haar voorstelling met de naam Dis (Destruction.in.scars). Jony ligt in haar bed en er golven stemmen door haar hoofd van personen in haar lijf die haar leven bepalen. Deze stemmen zijn het niet met elkaar eens en waarbij er een de boventoon voert die haar negatief beïnvloed.

NMA solovoorstellingen derdejaars-43

Elke solo vertelt een mooi indrigend verhaal en dat maakt deze solo’s erg speciaal en een mooie bloemlezing met steeds een andere insteek en andere manier van spelen en intepreteren. Iedereen speelt ook met een eigen stijl en juist die afwisseling maakt het tot een mooie avond met verhalen die er toe doen en indrijgend gespeeld worden.

Muzikale begeleiding: Bouwe Bruins en Hans Grotenberg
Begeleiders: Fred Butter, Howard van Dodemont, Alexandra van Marken en Chiara Tissen.

De fotoreportage vind je hier.