De derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie bereiden zich voor op hun solo’s in klein Carre. De zolder boven de grote zaal van Koninklijk Theater Carre.

Als voorbereiding daarop spelen de studenten in studio 1 en studio 2 hun tien minuten solo. De groep derdejaars is dermate groot dat de solo’s op twee dagen worden gespeeld. De eerste serie was het de beurt aan Annefleur van den Berg, Martijn Broekaart, Marijke Castelijns, Esmee Dekker, Robin Pels, Shaneequa Thelissen, Buddy Vedder en Marvin Verheijden

Shaneequa speelde in haar voorstelling een vampier die bang is in het donker. Aangezien vampiers ook niet in het daglicht kunnen overleven is er een probleem. Want hoe kom je dan  aan genoeg bloed. Gelukkig heeft ze nog een voorraadje maar als dat op is ontstaat er toch een probleem en hoe los je dat op?

10 min solos derdejaars groep 1-12

Marvin wordt door een operatiezuster naar de wachtkamer gebracht. Terwijl hij de videobeelden, die hij tot dan toe heeft gemaakt, bekijkt vraagt hij zich af wat hij voor een aanstaand vader is? Wat voor rol kan hij nog spelen in de opvoeding van zijn kind? Hoe langer hij nadenkt hoe duidelijker het voor hem wordt. Net als hij zijn beslissing genomen heeft, is daar het moment suprême. En wat dan?

Robin staat als Moeder Natuur tussen de rotzooi van de mensheid. Ze ruimt continue de troep op die mensen maken. Ook immaterieel slaagt de mens er in alles te verstieren. Moeder natuur vertikt het om alle zooi nog verder op te ruimen en vraagt zich af waarom ze niet het bijltje er niet bij neergooit. Wat als ze de stroom eens laat uitvallen en alle sociale media bijvoorbeeld stopt? Wat gebeurd er dan?

10 min solos derdejaars groep 1-32

Marijke speelt een meisje waarvan haar vader liever had gehad dat ze een jongen was. Er werd nog nooit van haar gehouden en het liefst zou ze verdwijnen. Ze zit alleen in haar ellende, weggegooid en uitgewist. Kan ze zich ontworstelen aan de rol die haar vader haar op heeft gelegd?

Annefleur zit alleen in haar huis. Alleen, omdat haar vriend haar in de steekt heeft gelaten waar ze zo verliefd op was. Die vriend die haar altijd op haar gemak stelde, haar eerste vriendje. Als ze in verwachting is laat haar vriend haar in de steek. Laat haar alleen met haar probleemkind, haar kind dat ze niet alleen aan kan. Hoe gaat het met hem verder? Hoe gaat het verder met haar?

10 min solos derdejaars groep 1-54

Buddy komt aan in zijn kamer waar hij zijn eerste nacht zal doorbrengen nu hij op zichzelf gaat wonen. Hij heeft een voetballer, “Jens Toornstra” als voorbeeld. Dat voorbeeld wil hij volgen. Doorbreken en dan rijk worden en alles kunnen bezitten want zijn hart begeert. Zijn hele leven volgt hij die droom. Maar wat als die droom niet uitkomt?

Esmee speelt in haar solo een pop van een klein meisje. Een meisje dat haar beste vriendin was. Waarmee ze vreugde en verdriet deelde. Ze waren onafscheidelijk en waren altijd samen. De pop bleef hetzelfde maar het meisje veranderde en terwijl de pop onder het bed ligt van het meisje, leeft het meisje haar leven.

10 min solos derdejaars groep 1-67

Martijn speelt de rol van een man op een onbewoond eiland. Hij zit daar al lange tijd en zoekt het strand op en slijt zijn leven in zijn hut en vult zijn dag met rondhangen en strandjutten. Zijn eigen expeditie Robinson. Hij jaagt en vist en scheert en wast zich niet meer. Maar wat als hij zou gaan zwemmen om van het eiland af te komen? Wat als hij nu die grote stap neemt?

Wat opvalt is de creativiteit en verscheidenheid van de diverse solo’s waardoor je in een mooie maar zeker boeiende rollercoaster van eigen verhalen, spel en liedjes terecht komt. Het is daar voor het publiek heerlijk toeven. Elke solo een eigen verhaal, elke solo een andere persoonlijkheid waardoor je alleen maar geboeid naar kunt luisteren. Vandaag is daar de tweede groep. Maandag speelt deze groep nogmaals. 

Klik hier voor de fotoreportage.

Lees ook:
Tweedejaars FSA in “Het Menu” en “Als de nacht valt”
“Ik ga op reis en neem mee…..”