In het kader van Theater Na de Dam is op zondagavond 4 mei, om 21:00 uur, na de Nationale Dodenherdenking, de muziektheatervoorstelling ‘Als wij niets doen…’ te zien in de Leidse Schouwburg in Leiden in samenwerking met Stadspodia Leiden. Cast en orkest van Soldaat van Oranje – De Musical brengen samen met Veenfabriek, PS|theater en Bigband Date 7-2-7 een voorstelling met op de Tweede Wereldoorlog geïnspireerde verhalen, gedichten en liedjes die allen in het teken staan van ‘keuzes maken’. 

Bijzondere televisie-uitzendingen
Opium TV onderzoekt in een speciale uitzending het succes achter de langstlopende Nederlandse theaterproductie ooit die na drie en een half jaar nog steeds avond na avond is uitverkocht. Waarom is juist deze musical zo succesvol? Soldaat van Oranje – De Musical: geheim achter het succes wordt op zaterdag 3 mei om 22.40 uur bij de AVRO uitgezonden op Nederland 2. Daarnaast is op maandag 5 mei, om 13:00 uur op RTL4 Soldaat van Oranje – De Musical: Het verhaal achter de schermen te zien. Deze nieuwe documentaire vertelt het verhaal achter de schermen, over hoe het allemaal begon en hoe de voorstelling geschiedenis schreef.

Gezichten van Vrijheid lanceert digitaal monument
Gistermiddag lanceerde stichting GO4Media, samen met Matteo van der Grijn, het digitale vrijheidsmonument ‘Gezichten van Vrijheid’. Honderden ouderen hebben in beeld aan jongeren hun verhaal over de Tweede Wereldoorlog verteld en deze worden met iedereen gedeeld in het digitale vrijheidsmonument. Soldaat van Oranje – De Musical helpt mee en verzamelt in de vorm van een online ketting, video’s, foto’s en persoonlijke verhalen over WOII. Deze verzameling van gezichten en verhalen uit onze geschiedenis wordt 5 mei overgedragen aan het digitale monument ‘Gezichten van Vrijheid’. Zo worden de verhalen en gezichten voor de volgende generaties bewaard. Doe ook mee.

Kijk voor meer informatie op www.SoldaatvanOranje.nl

Wil je op de hoogte worden gehouden over al ons musicalnieuws of ons steunen? Like ons op facebook en klik hier.