Zondagmiddag 14 juli is de laatste voorstelling van Soldaat van Oranje de musical in zijn huidige vorm te zien. Na 13,5 jaar en meer dan 3,6 miljoen bezoekers, werken de makers aan een vernieuwde versie van de langstlopende Nederlandse theatervoorstelling. Het oorlogsverhaal van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden blijft bijzonder relevant gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld.

De makers werken aan een vernieuwde versie om het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn strijd tegen onrechtvaardigheid levend te houden voor toekomstige generaties. Wanneer deze nieuwe versie in première gaat, wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Sinds 31 december 2013 is Soldaat van Oranje – De Musical de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis en op 27 november 2015 heeft de productie ook het laatste te verbreken theaterrecord op haar naam gezet, de meeste bezoekers ooit!

Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Binnenkort start de kaartverkoop van de vernieuwde versie. Voor tickets tot 14 juli klik je hier.