Vanaf vandaag speelt Soldaat van Oranje – De Musical tot en met december 2018. Met deze nieuwe speelperiode is het achtjarig bestaan in zicht. Op 30 oktober is het precies acht jaar geleden dat de voorstelling in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. Daar zagen na 2.425 voorstellingen inmiddels meer dan 2,6 miljoen mensen de voorstelling.

Met de ontwikkeling van een mogelijk nieuwe theatervoorstelling (gebaseerd op het boek van Russell Shorto: Nieuw Amsterdam De oorsprong van New York) en de komst van de nieuwe regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, heeft producent NEW Productions een vriendenprogramma opgezet. Middels dit kosteloze en vrijblijvende vriendenprogramma deelt de producent onder andere nieuws en voordelen rond de huidige en toekomstige productie. Voor meer informatie ga naar de volgende link.

Kaarten voor de nieuwe speelperiode zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of 0900-1353 (45cpm).

Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland
smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde,  de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

In een regie van Theu Boermans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leve

Soldaat van Oranje – De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh.