Van Hoorne entertainment beleefde vandaag de première van Sneeuwwitje de musical met onder Maud Mulder en Geert Hoes in Het Spant in Bussum. Het verhaal van dit het sprookje was in een komisch jasje gestoken en voorzien van twee decorstukken die ronddraaiden. Minimalistisch maar meer dan voldoende, aangezien de acteurs en het verhaal alle aandacht trokken.

Alle kinderen hadden bij binnenkomst een soort lichtstaaf gekregen die aan het begin uitbundig zwaaiend werd gebruikt. Meteen na het begin waren alle kinderen helemaal gefoccused op het verhaal en lachten ze om de grappen en grollen. Het verhaal was, opvallend genoeg, spannender dan normaal. Kinderen keken geconcentreerd naar het toneel als het spannend werd en er waren kinderen die dicht tegen hun ouders aan gingen zitten. Van Hoorne heeft er toch voor gekozen om iets enger te spelen en enigszins af te stappen van het oude concept waarbij de spanning een stuk minder was.

Naast Maud en Geert Hoes speelden ook Michael van Hoorne, Sandra Dijkstra, Robbert van Unnik, Annefleur van den Berg, Laura Ter Horst en Aron Bruinsten een spannend verhaal voor jong en oud. De zeven dwergen waren vervangen door twee dwergen wat niet heel erg opvallend was ondanks dat het huis zeven bedden had. Het decor was verder uitgerust met een inventieve toverspiegel waarbij de fee in de spiegel ook ineens beneden op dook. De techniek krijgt ook bij Van Hoorne een prominentere plaats wat de voorstelling ten goede komt.

Sneeuwwitje-6

De musicals van Van Hoorne kenmerken zich door een hoog komisch gehalte waarbij de doelstelling is om voor jong en oud musicals te maken wat met deze musical uitstekend gelukt is. Inmiddels heeft van Hoorne zich gespecialiseerd tot een van de hoofdrolspelers op het gebied van kinderamusement en lijkt een uitstapje zoals bij 1953 voorlopig niet in de planning. Wellicht is een klucht voor volwassenen een optie voor van Hoorne die daar een van zijn speerpunten van maakt in zijn musicals waarin hij zelf speelt.

Sneeuwwitje-12

Het Verhaal
De mooie prinses Sneeuwwitje woont sinds de dood van haar ouders bij haar tante, de ijdele koningin die er alles aan doet om de mooiste van het land te zijn. Elke dag vraagt de koningin haar betoverde spiegel wie de mooiste van het land is. Op een dag antwoord de spiegel dat niet langer de koningin zelf, maar prinses Sneeuwwitje de mooiste van het land is! Woedend beveelt de koningin haar jager om Sneeuwwitje mee te nemen naar het bos en ervoor te zorgen dat niemand haar ooit nog zal zien. Eenzaam en alleen wordt Sneeuwwitje in het bos achtergelaten, wat zou er nu met haar gaan gebeuren? En zouden de bewoners van dat kleine huisje in het bos haar misschien kunnen helpen?

Sneeuwwitje-17

Kritisch punt betreft niet deze productie maar wel het theater waar deze première speelde. Plaatsen op het podium (tribune links en rechts van de zaal) waardoor je dwars ten opzichte van het toneel zit, hebben een moeilijke zichtlijn naar het toneel voor het publiek en zeker voor kinderen die dan al gedraaid zitten. Zit je dan op rij 1 dan hebben zelfs volwassenen weinig tot geen zicht zoals we zelf mochten ervaren en klimmen kinderen op de armleuning om zicht te hebben op het toneel.

Sneeuwwitje-23

Dit deed echter geen afbreuk aan deze musical die nu zal gaan toeren door heel Nederland waarbij jong en oud kan genieten van Sneeuwwitje, de musical. Meer informatie vindt u op https://www.vanhoornejunior.nl/sneeuwwitje

Sneeuwwitje-27

De fotoreportage vindt u hier.