Vijf Vlaamse Musicalprijzen. Wegens constant uitverkochte zalen in 2011-2012 een reprise dit jaar in Vlaanderen én Nederland.Hoe vier je het succes van zo’n productie?

Door de muziek gecomponeerd door Sam Verhoeven nog meer eer aan te doen! Dirigent Robert Groslot zal op 21 en 22 oktober 2015 de internationaal gelauwerde cast van ‘Lelies’ begeleiden met symfonisch orkest Il Novecento in de Stadsschouwburg Antwerpen. Een unieke gelegenheid die u niet mag missen!

Voor ‘Lelies in Symfonie’ zal de originele cast voor u optreden. Hans Peter Janssens, Door van Boeckel, Timo Descamps, Matthew Michel, Leendert de Vis, Ara Halici, Sebastian de Smet, Laurenz Hoorelbeke en Ivo Chundro zullen nog eenmaal hun rol vertolken in arrangementen die door Pol Vanfleteren zijn bewerkt voor symfonisch orkest Il Novecento. Het belooft een onvergetelijke afsluiter te worden van dit meesterwerk.Lelies02

Sitzprobe
Op 15 oktober 2015 vond de sitzprobe voor ‘Lelies in Symfonie’ plaats. Voor het eerst kwamen cast, creatives en orkest samen om te repeteren.
Op het moment dat wij de zaal mogen betreden brengt Leendert de Vis zijn onwaarschijnlijk sterke vertolking van “Waarom Bidden”. Hij laat gelijk horen waarom hij in 2012 de Vlaamse Musicalprijs voor deze rol in de wacht wist te slepen. Het creatieve team zorgt ervoor dat orkest en cast op de juiste momenten inzetten en magie wordt gecreëerd, zo voor onze ogen.
Wat tijdens deze repetitie vooral opvalt is dat er niet alleen een liefdesverhaal wordt verteld, maar dat er ook veel liefde voor deze productie is onder de gehele groep. Bijvoorbeeld de betekenisvolle blikken van de cast richting Ara Halici tijdens zijn solo “Mijn hart” spreken boekdelen: pure liefde voor wat hier wordt neergezet.Lelies04

Lelies
Lelies speelt zich af in 1952. Bisschop Jean Bilodeau (Door van Boeckel) wordt gevraagd om de laatste biecht af te nemen van een doodzieke gevangene, Simon Doucet (Hans Peter Janssens). De twee zijn geen onbekenden van elkaar, ze delen een verleden. Onder leiding van Simon zal een groep gevangenen een toneelstuk opvoeren voor de bisschop. Tijdens dit stuk wordt Bilodeau geconfronteerd met de gebeurtenissen die zich 40 jaar eerder hebben afgespeeld in het Canadese plaatsje Roberval, waar Simon en Jean samen studeerden aan het Sint-Sebastiaancollege.
Canada, 1912. Simon (Timo Descamps) is verliefd op de jonge graaf Vallier de Tilly (Matthew Michel), een geruïneerde Franse aristocraat die samen met zijn moeder in ballingschap leeft in Roberval. Gravin de Tilly (Ara Halici) wacht al jaren op de terugkeer van haar echtgenoot die in Frankrijk de terugkomst van de monarchie voorbereidt.
Tussen Vallier en Simon ontpopt zich een geheime relatie die de wereld van de twee jonge mannen compleet op zijn kop zet. Maar lang blijft deze relatie niet geheim. De jaloerse en sluwe Jean Bilodeau (Leendert de Vis) ontdekt hun liefde en maakt deze openbaar.
Lelies05

In de gevangenis wordt de oude Jean Bilodeau opnieuw geconfronteerd met zijn misdaden uit het verleden. Misdaden, waarvoor niet hij, maar Simon moest opdraaien. Met zijn laatste biecht wil Simon de werkelijke dader confronteren met de waarheid. Maar als de spoken van het verleden eenmaal uit de mist treden, zal niets ooit nog hetzelfde zijn.
Lelies is gebaseerd op het toneelstuk ‘Les Feluettes’ van Michel Marc Bouchard en werd in meer dan 40 landen opgevoerd. In 1996 is het toneelstuk verfilmd, deze verfilming werd door Door van Boeckel aan Sam Verhoeven gegeven met de vraag: ‘is dit niet iets voor een musical?’.

Tickets en info
Lelies in Symfonie is uitsluitend op 21 en 22 oktober 2015 te zien in de Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets variëren in prijs van €32,- tot €79,- (excl. Reserveringskosten) en zijn nog verkrijgbaar via http://www.sherpa.be/nlBE/Familie/Theater/Lelies-In-Symfonie/ of (0032)70-69 11 11.

De fotoreportage staat hier. 

Verslag en foto’s Gaby Lejeune