De pers werd gisteren op een uniek event getrakteerd, namelijk een sitzprobe van de musical Charley de komische musical. Niet vaak krijgt de pers zo’n uniek kijkje achter de schermen van een musical.

Charley de komische musical, de nieuwe komische musical van Jon van Eerd in samenwerking met producent Pretpakhuis speelt vanaf 23 november in theaters door heel Nederland. De musical is gebaseerd op de Britse komedie Charlies Aunt van Brandon Thomas. Jon van Eerd maakte 10 jaar geleden al een Nederlandse toneelbewerking van dit stuk, maar nu is hetzelfde stuk in een musicaljas gegoten. Samen met de Britse componist en dirigent Michael Ree, die ook al met van Eerd samenwerkte tijdens Moeder ik wil bij de revue, maken ze Charley de musical tot een feestje.

Tijdens de sitzprobe oefende de cast voor het eerst met het orkest. Na afgelopen week alleen met de piano de liedjes te hebben gerepeteerd. Ook kreeg de cast het script in handen om zich eigen te maken. Jonathan Demoor vindt het een beetje spannend. Meestal krijgen ze een script al eerder in handen, maar nu zien ze het script voor het eerst. Hierdoor gaat iedereen bij de eerste lezing op zijn eerste gevoel af, vaak het beste gevoel.

Hugo Haenen vertelt er ontzettend veel zin in te hebben, hij mocht al eerder met Van Eerd samenwerken in Moeder ik wil bij de revue en Titanic. Ook Priscilla Knetemann die zijn dochter speelt in Charley de komische musical, was al eerder zijn dochter in de musical The Sound of Music. Heerlijk om weer met deze mensen samen te werken, zegt Haenen.

Tijdens de sitzprobe werd duidelijk dat Charley de komische musical weer een groot feestje gaat worden. De vrolijkheid, maar ook humor die nu al uit de liedjes blijkt, echt genieten. De combinatie van de liedjes met het humoristische verhaal gaat het publiek weer van hun stoelen doen schudden van het lachen. Ga het zien met op 9 december de première in het Oude Luxor in Rotterdam.

Cast: Jon van Eerd, Vera Mann, Anne-Mieke Ruyten, Laus Steenbeeke, Hugo Haenen, Priscilla Knetemann, Jonathan Demoor, Job Bovelander & Aimée de Pater en Anne-Mieke Ruyten.

Kijk voor meer informatie op https://www.pretpakhuis.nl/charleydemusical

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Marloes Romeijn