De wals van weleer zingt keer op keer, het is voorbij. Met deze zinnen opent Simone Kleinsma haar derde solovoorstelling gisteravond in het DelaMar theater in Amsterdam. Een solovoorstelling die terugblikt op haar carrière, maar ook op haar leven.

De 57 jarige musicalvedette heeft al vele prachtige rollen op haar naam staan. Voor haar derde solovoorstelling heeft ze besloten om het intiemer te houden. Geen dansers of grote show, gewoon zichzelf en pianist Bernd van den Bos. Is het voorbij, zoals de wals van weleer zong? Als het aan het publiek van het Delamar ligt niet. Veel bekenden uit het vak vulden de zaal om Simone te zien.

Samen met tekstschrijver Frank Houtappels heeft Simone alle nummers uitgezocht. In de voorstelling brengt Simone 27 nummers ten gehore, waarvan een deel vertaald is naar het Nederlands, maar ook nieuwe nummers zijn geschreven. Een van deze nummers is het liedje ‘Voor Jou’ speciaal voor haar echtgenoot Guus Verstraete. Na afloop vertelde Guus wel even een traantje weggepinkt te hebben toen Simone dit nummer voor het eerst voor hem zong.

IMG 4767

De nummers gaan over het leven, het gemis, lief hebben en houden van. Simone zingt dan ook een prachtig nummer voor haar overleden moeder, namelijk het lied ‘Voor mijn dochter’. Naar een vertaling van het nummer A ma fille van Charles Aznavour.

Ook even een brok in de keel toen Simone de zin uitsprak: ‘Ik mis mijn moeder elke dag om wie ze was en mijn dochter om wie ze kon zijn geworden’. Simone bracht haar dochter Teuntje 17 jaar geleden dood ter wereld.

JPG 72 dpi RGB Simone 2015 2016

Met een grote dosis zelfspot en stukjes kleinkunst rijgt Simone de voorstelling aan elkaar. Hierin vertelt ze dat haar vriendin Jacqueline vroeg of het nu wel nodig was, weer een solovoorstelling. Tsja, ze is dan wel 57 met net een nieuwe heup, maar vocaal en verbaal staat Simone nog steeds haar ‘mannetje’. Ook tante Ida en het verhaal over haar kunstgebit laat Simone niet los na al die jaren en zo wordt ook tante Ida positief op de hak genomen.

JPG 72 dpi RGB stagenl simone 160116 187 re

Het is mooi om te zien hoe Simone met zowel ingetogen nummers als uitbundige Amsterdamse liederen het publiek mee krijgt en zichtbaar doet genieten. Joop van den Ende vertelde na afloop van de show dan ook niets anders verwacht te hebben van een vakvrouw zoals Simone.

IMG 4771

Het is een show vol nostalgie en is zeker een aanrader voor alle fans van Simone of fans van een avondje ouderwetse gezelligheid. Jonger publiek zal waarschijnlijk eerder de stap maken naar de grote shows vol glitter en glamour, maar dat mag, voor ieder wat wils in het theater. 

Simone genoot samen met het goed gevulde Delamar in ieder geval intens gisteravond.

Meer informatie op www.musicals.nl

Verslag en foto’s: Marloes Romeijn
Foto’s: Roy Beusker

Lees ook:
Danny de Munk neemt afscheid van de rol van zijn leven
Win twee vrijkaarten voor De Tweeling !!