De voorstelling van de musical Hello Dolly! in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam gaat vanavond niet door. Hoofdrolspeelster Simone Kleinsma heeft geïrriteerde stembanden en moet op advies van de KNO-arts zaterdag rust houden. Het is nog niet duidelijk of de grote première van de voorstelling, zondagmiddag in het Nieuwe Luxor, doorgaat.

Dat heeft een woordvoerster van producent MediaLane vandaag laten weten. ,,Wij vinden het heel vervelend voor de bezoekers van de voorstelling van zaterdag, maar de gezondheid van Simone gaat voor”, meldt de persvoorlichter. Het besluit over de doorgang van de première wordt zondagochtend genomen. Mensen die een kaartje hebben voor zaterdag, krijgen een bericht met een alternatieve datum.

Hello Dolly

HELLO, DOLLY! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterstcharmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer Horace (Paul de Leeuw / Jörgen Raymann) beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf!

Les Misérables

Kleinsma en De Leeuw stonden 28 jaar geleden al eens samen in een musical; toen waren zij gezamenlijk te zien in Les Misérables. Hello Dolly! werd in het seizoen 2005-2006 voor de laatste maal in Nederland opgevoerd, toen met Willeke Alberti in de hoofdrol. De musical was onlangs op Broadway een gigantische hit met Bette Midler in de titelrol.

Hello Dolly! is tot en met januari 2021 in de Nederlandse theaters te zien.

Bron: AD

Foto; Mariska Steenbergen