In het programma “6 Inside” van SBS-6 werd vandaag door Albert Verlinde medegedeeld dat Simone Kleinsma zal gaan spelen in de musical ‘Hello Dolly’.

Simone Kleinsma gaat de rol van Dolly spelen in de legendarische musical comedy HELLO, DOLLY!

De musical is vanaf februari 2020 te zien in de Nederlandse theaters en gaat op 8 maart in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Met maar liefst vijf verschillende producties en 14 Tony Awards is HELLO, DOLLY! een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. Afgelopen jaar vertolkte Bette Midler de rol van Dolly en mocht zij hiervoor een Tony Award voor Beste Actrice in ontvangst nemen.

Simone Kleinsma: “Ik heb het geluk gehad dat ik toevallig vorige zomer Bette Midler in de voorstelling heb gezien. Het was fantastisch en zij is een groot voorbeeld. Dolly was altijd al één van de rollen op mijn wensenlijstje; het spelen van een charmante diva met een rits mannen die om mij heen dansen, een prachtig decor, kostuums, veren…alles erop en eraan. Een suikertaart van een voorstelling, heerlijk! Ik heb ‘JA’ gezegd op deze rol omdat we met deze voorstelling alle glamour en grootsheid naar de Nederlandse theaters gaan brengen.” Meer informatie over de musical HELLO, DOLLY! is te vinden op www.hellodollydemusical.nl.

HELLO, DOLLY! het verhaal

HELLO, DOLLY! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf!

HELLO, DOLLY! de musical en de film

HELLO, DOLLY! ging in 1964 in première op Broadway. Muziek en liedteksten zijn van Jerry Herman (o.a. La Cage Aux Folles) en het script is van Michael Stewart (o.a. 42nd Street), gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder. Met maar liefst vijf verschillende producties en in totaal 14 Tony Awards werd het een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. De titelrol is door de jaren heen gespeeld door legendarische sterren als de recentelijk overleden Carol Channing, Bernadette Peters en vorig jaar door Bette Midler. Voor haar grandioze vertolking won Bette Midler een Tony Award. Deze versie van de voorstelling mocht in totaal vier Tony Awards in ontvangst nemen.
 
Vijf jaar na de musical kwam de film uit met Barbra Streisand in de rol van Dolly, geregisseerd door Gene Kelly. De film werd zeven keer genomineerd voor een Oscar waarvan er drie verzilverd werden.
 
Theateralliantie en MediaLane
HELLO, DOLLY! is een samenwerking tussen de Theateralliantie en MediaLane. De Theateralliantie presenteert jaarlijks meerdere grootschalige voorstellingen in samenspraak met de Nederlandse Theaters. Door deze samenwerking tussen theaters en producenten is het mogelijk om grote musicaltitels voor de theaters te produceren.
 
Het is de eerste theaterproductie van MediaLane sinds recentelijk bekend werd dat het bedrijf zich verder uitbreidt met een theaterafdeling voor reizende producties. Naast theater produceert MediaLane live entertainment en televisie.

MediaLane Live Entertainment

MediaLane Live Entertainment creëert en produceert live entertainment producties als Holland Zingt Hazes, André Hazes – live in Ahoy, SpaceXperience – Into the Future Live met André Kuipers, The Christmas Show in opdracht van RTL Live Entertainment, De Kwisconcerten, Univé Gym Gala: A Touch of Gold, en Holland Zingt Kerst.

MediaLane Televisie

Als onafhankelijke televisieproducent werkt MediaLane voor zowel de publieke als de commerciële omroepen en digitale broadcasters in Nederland. MediaLane is producent van o.a. Ellie op PatrouillePaul Pakt Uit!, het nieuwe programma van Paul de Leeuw, Sint en Paul Pakken Uit!Ranking the StarsKnoop Gala in coproductie met NTR en andere programma’s van Paul de Leeuw, TV Show van Ivo Niehe, Moby Dick met Matthijs van Nieuwkerk, Kees & Co met Simone Kleinsma en Chantal Janzen, André Hazes: Ik haal alles uit het levenLang Leve de Muziek Show met Buddy Vedder, Erica op ReisMax Masterclass met prof. Erik Scherder, het Musical Awards GalaDe Kwis, Herrie in Hotel Spaander met Herman den Blijker en dhr. Reimers, Nederland op Film met Richard Groenendijk, Petticoat, Kunstraadsels, de zesdelige documentaire Jaap van Zweden: Een Hollandse maestro op wereldtournee en De Toekomst met Robbert Dijkgraaf in coproductie met BNNVARA. 

Lees ook:

Win kaarten voor De Kleine Zeemeermin
Win twee vrijkaarten voor Expeditie Eiland