Simone Kleinsma speelt de hoofdrol te pakken in de nieuwe musical Moeder Ik Wil Bij de Revue. Dat maakte de actrice woensdagavond bekend in RTL Late Night.

Simone kruipt in de huid van Riet Hogendoorn. De rol die in de serie werd gespeeld door Gerrie van der Klei. Jon van Eerd speelt haar broer.

Simone blijft nog wel in de musical Sister Act spelen. “Maar ik moet wel even iets van vakantie hebben want ik kan niet van het een in het ander duiken”, aldus de actrice. “Vanaf morgen gaan we een workshop doen om te kijken of het script goed is. We hebben twee weken om alles in elkaar zetten, of de nummers kloppen, de muziek klopt en dan beginnen we eind juli met de echte repetities.” Tijdens haar afwezigheid neemt Marjolein Touw de rol van Moeder Overste over, die dat nu ook al regelmatig doet.

De musical is vanaf september te zien in het Beatrix theater in Utrecht.

De serie Moeder Ik Wil Bij de Revue was een van de grote hits van Omroep Max baas Jan Slagter. Musicalproducent Joop van den Ende was meteen groot fan. Maar Joop zou Joop niet zijn als hij er niet meteen een theaterformat in zou zien en dus komt er een musicalversie van de successerie. Wie de overige rollen voor hun rekening nemen is nog niet bekend. Joop zei eerder aan tafel bij Humberto Tan van plan te zijn ‘flink uit te pakken’ met de musical.

Lees ook:
Jon van Eerd speelt hoofdrol in musical Moeder, Ik Wil Bij De Revue
Open audities Stage Entertainment

Bron: RTL Boulevard