Op zondag 19 mei 2013 vond in het Parkstad Limburg Theater, vestiging Heerlen een dubbele Shrek première plaats. Niet alleen was deze voorstelling het startschot van de tour, ook was het de première voor Anouk Maas als prinses Fiona. Anouk neemt deze rol over van Kim Lian van der Meij die met zwangerschapsverlof is.

Anouk speelde de rol van prinses Fiona verrassend fris. Ze liet duidelijk zien en horen waarom ze inmiddels gevestigde namen als Tommie Christiaan en aanstaand West End-ster Na Young Jeon achter zich liet toen zij in 2009 de musical award in de categorie Aanstormend Talent won. Haar spel is pittig, haar zangstem heeft een waanzinnig bereik en ligt prettig in het gehoor. Als ze zich met het ensemble aan een tapdans waagt, weten we zeker waarom deze dame de felbegeerde rol van Alex heeft gekregen in de musical Flashdance (vanaf september 2013 op tournee in Nederland), een multi talent op élk gebied. Haar tegenspeler, musicalduizendpoot William Spaaij, mag in zijn nopjes zijn met deze dame als vervangster van Kim Lian van der Meij.

07-3

Wat verder opvalt is de komische timing van Anouk Maas. Briljant! Een groot compliment voor Anouk, die naast de gedroomde Ezel Rogier Komproe het publiek met haar komische charme moet veroveren. Rogier heeft zodra hij het podium opkomt in elke scene al de lachers op zijn hand en ook William Spaaij als Shrek en Jamai Loman als Lord Farquaad krijgen de zaal makkelijk mee met de door Allard Blom briljant vertaalde oneliners en inkoppers. Toch moet Anouk Maas een gedroomde tegenspeler zijn voor dit drietal, haar komische timing is spot on.

18

Dit viertal mag u samen met een ijzersterk ensemble niet missen. Boek nu uw kaarten voor Shrek, de musical! Shrek de musical is nog tot en met 30 mei 2013 te zien in Heerlen. Daarna zal de show nog te zien zijn in Breda (4 tot en met 9 juni 2013), Rotterdam (12 tot en met 23 juni 2013) en zal afsluiten in Nijmegen (26 juni tot en met 5 juli 2013). Voor tickets en meer info: www.shrekdemusical.nl

Verslag en foto’s: Gaby Lejeune
Klik hier voor de fotoreportage.