Woensdag is in het nieuwe Luxor theater in Rotterdam de cast van Shrek begonnen aan het laatste stukje van hun tour. Het nieuwe Luxor theater was helemaal omgetoverd in de groene sfeer.

Nog een aantal voorstellingen en het groene avontuur stopt! Dus wie nog een keer gezellig groen wil zien, grijp dan deze laatste kans.

Shrek de Musical vertelt het verhaal over een reusachtig groen wezen dat in het moeras woont. Van de ene op de andere dag krijgt hij alle bekende sprookjesfiguren in zijn moeras te logeren. Dit door toedoen van de kleine grote heerser Lord Farquaad. Shrek is niet blij met zijn permanente buren en tsja, dat is natuurlijk vragen om problemen.

Shrek Rotterdam-4

De hoofdrollen in dit spektakel zijn weggelegd voor William Spaaij als Shrek in een groot pak waarin het voor William zeer warm is maar waarmee hij zin rol overtuigend neer kan zetten. Anouk Maas als Prinses Fiona die Kim-Lian van der Mey overtuigend heeft vervangen. Dans en zang was tot in de puntjes verzorgt en met haar humoristische eigen speelstijl is Anouk een hele andere Fiona en is er van onderlinge chemie tussen de castleden zeker sprake. Jamai Loman vertolkte de moeilijke maar heerlijk te spelen rol van Lord Farquaad. Rogier Komproe is in zijn element als de Ezel met zijn swingende humor steelt hij de show die hij helemaal naar zijn hand kan zetten.

Shrek Rotterdam-20

Deze komische musical zit vol humor op verschillende niveaus. Daardoor is het voor volwassenen extra leuk. De voorstelling is echt het toppertje van de familievoorstellingen van dit seizoen.

Om er voor te zorgen dat Shrek zich helemaal thuis voelt in Rotterdam, mag hij logeren in Diergaarde Blijdorp. In het nieuwe Amazonica, de grootste vlinderkas van Europa, hebben ze en mooi plekje voor Shrek. Het is er lekker warm en er zijn stukjes moeras. Helemaal goed voor Shrek, zodat hij uitgerust en in top conditie de laatste voorstellingen kan spelen in het Nieuwe Luxor in Rotterdam

Shrek Rotterdam-14

De populaire musical zal t/m zondag 23 juni te zien zijn in het nieuwe Luxor Theater. Het is de eerste keer dat deze twee trekpleisters van Rotterdam, diergaarde Blijdorp en het Nieuwe Luxor, op deze wijze samenwerken om zo het nieuwe Amazonica en de Musical Shrek aan elkaar te verbinden. Uiteraard zal Shrek alleen ‘s nachts in Blijdorp te vinden zijn. Dus voor een ontmoeting tijdens zijn bezoek in Rotterdam moet u in het nieuwe Luxor Theater zijn.

Klik hier voor het fotoverslag.

Verslag: Jennifer Peters
Foto’s: Rob de Haan