De tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie speelden gisteren hun showcase in het Boulevardtheater van de Akademie. In de showcase kreeg elke student de gelegenheid zelf een nummer te maken en op de planken te brengen.

De diversiteit in deze klas is meteen duidelijk. Waar de ene student kiest voor een nummer van de legendarische Johnny Cash kiest de ander voor een persoonlijk nummer en weer iemand anders voor een choreografie. De avond werd geopend door de hele klas met het nummer “Haal het doek maar op” meteen gevolgt door Coen met een nummer van Johnny Cash. Eva en Esther bespraken onder het eten van vele Chocoprinsen hilarisch de mannen waar zij voor gaan met opmerkelijke verschillen. Kristel bracht een eigen nummer waarbij ze verdwaalt was en een keuze moet maken. Kiezen kan zo moeilijk zijn. In het bos of in het leven. Wat is de juiste keuze?

FSA 2e jaars showcase 1-17
Nienke bracht het nummer “Quiet” begeleidt door Billy Maluw die de studenten de gehele avond muzikaal begeleidde op zijn eigen geweldige wijze. Het nummer van Nienke werd gevolgd door Tessa Naomi die het nummer “Get out and stay out” van Dolly Parton bracht, in een setting waar ze net haar relatie beeindigd. Tussen de nummers door werden hilarische sketches gebracht om de overgangen tussen de scenes vloeiend te laten verlopen. Liza vervolgde de voorstelling met het nummer “Knapenkoor” dat oorspronkelijk werd gezongen door Conny Stuart. De tekst is hylarisch en Liza was ook gekleed als een vrouw uit die tijd inclusief het geaffecteerde accent. Mike bracht het nummer “Again” in een scene waarbij zijn ex trouwt met een andere man en hij terugkijkt en haar als het ware uit zijn handen ziet glippen.
FSA 2e jaars showcase 1-31

Het publiek werd direct uit die sfeer gehaald door een hilarische sketch in de vorm van Anne Maria Koekkoek maar dan de versie van fotomodel. Gevolgd door het nummer “Voor het eerst” uit de musical Tarzan in een andere setting, een restaurant, gezongen door Nienke en David. Daarna was het tijd voor een rondje speeddaten met Mike, Devoreaux, Bas, Lotte, Rob, Kristel, Tessa en Eva. De setting voor komische situaties en conversaties. Vervolgens was het tijd voor Rob die met een deel van de groep door middel van gitaar en lichaamspercussie het nummer “On a cold and winters day bracht”. Tobias bracht een rap ” I cant change even if I try” en transformeerde dat in een nummer waarbij hij zichzelf begeleidde op een akoestische gitaar.

FSA 2e jaars showcase 1-49

Esther bracht haar eigen choreografie in een gevoelige dans gevolgd door Eva met het nummer “Ken je mij”. Marije en Bastiaan zongen het nummer “The sound of silence” meteen daarop gevolgd door een kaartenwerpact op twee balonnen. Mitch bracht het nummer “Annemarie” van de legendarische Wim Sonneveld. Devoreaux en David zongen het mooie “How could an angel break my heart” van Toni Braxton. Marije zong een nummer dat ze in haar jeugd geschreven had “Ik wil alleen een vogel zijn, een vogel in de lucht”. Mike en Lotte sloten de rij van optredens met het nummer “Bob to the top” en besloten een succesvolle en zeer afwisselende avond.

FSA 2e jaars showcase 1-62

De cast bestond uit: Coen Vink, Devoreaux Correa, Eva Jonker, David van den Tempel, Nienke Strik, Esther Lindenbergh, Bastiaan de Haan, Mitch Blaauw, Rob Bakker, Lotte Haen, Mike Levens, Tessa Naomi Wowor, Marije Konings, Liza van Zeijderveld, Kristel Termorshuizen en Toby Van Harmelen.

Voor de foto’s kijkt u hier