De eerstejaars studenten van de Frank Sanders Akademie speelden hun tweede showcase terwijl de audities voor de nieuwe studenten van het volgende schooljaar alweer op stapel staan. Kortom het jaar gaat snel voorbij en zo’n showcase is voor de studenten weer de gelegenheid om podiumervaring op te doen en te laten zien waar ze staan in dit studiejaar.

Charlotte Versteeg, Melle Berendse, Nick van der Jagt, Robin Hissink, Jelle Verbogt, Marscha Mac Gillavry, Dorine Meijerhof, Joey Leroy, Iris de Kock, Thomas Alkema,Sharon Verdegem en Tessa Jongeleen zijn de studenten die met hun Showcase een lekkere avond uit maakten voor hun publiek. De voorstelling bestond uit een mix van dans, zang en spel, de drie disciplines, waarin ze opgeleid worden. Wat dan ontstaat, is een soort van bonte avond met losse stukjes waarin iedereen haar of zijn eigen inbreng heeft en dat mag laten zien. Er is geen doorloop voorafgaand aan de voorstelling. Hooguit wat kleine aanwijzingen van begeleider Bas Bovelander bij de laatste repetitie met de muzikaal begeleider.

Eerstejaars Showcase 2-26

Dat studenten steeds in deze tijd van bezuinigingen steeds meer zelf moeten is meteen zichtbaar aan het begin van de voorstelling als de piano van muzikaal leider Joni van Rossum met vereende krachten het toneel op wordt geduwd. Als je dan ook bedenkt dat de props met OV vanaf de Posjesweg naar het theater aan de Europaboulevard zijn gesleept dan is meteen duidelijk dat deze groep de handen uit de mouwen heeft gestoken voor deze showcase.

Nummers als What a party (Wild Party), Ergens in de Sterren, Once upon a time, een bond meidennummer, Come and look at the freaks en Don’t stop me now (in gebarentaal) werden door de studenten met volle inzet en de nodige zenuwen vooraf op het podium gebracht voor een volle zaal. Na afloop liep het publiek tevreden de zaal uit.

Eerstejaars Showcase 2-45

Vanaf 20 maart zullen de solo’s van de derdejaars gespeeld worden in Klein Carre met de titels Stoffer en Blik. Klein Carre is het zolder theater van het Koninklijk Theater. Meer informatie vindt u hier.

Het fotoverslag van deze showcase vindt u hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.