Helderse musicalvereniging Showboat laat de jaren zestig herleven. De leden brengen de ultieme feelgood musical Hairspray op de planken. Vrijdag 20 en zaterdag 21 juni om 20.15 uur en zaterdagmiddag om 14.30 uur te zien in schouwburg De Kampanje. In het Baltimore van de jaren zestig heeft Tracy, een gezellige dikkerd, maar één wens: dansen in de tv-show van Corny Collins. Tracy laat zich niet tegenhouden door haar figuur en weet met enthousiasme en hippe danspasjes een plaats in de show te bemachtigen.

Dit tot ongenoegen van de danskoningin Amber von Tussle en haar moeder Velma. Niet alleen Tracy wordt niet getolereerd. Velma weert iedereen die ook maar iets afwijkt qua uiterlijk van haar beauty’s van de Corny Collins Show. Wanneer Ambers vriendje Link Larkin ook nog eens een oogje op Tracy krijgt, is de maat echt vol. De twee meiden gaan een bittere en muzikale strijd aan om de kroon van Miss Hairspray te mogen dragen.

Comedy met inhoud
Een musical die de tegenstellingen onder de aandacht brengt en met name nadruk legt op tolerantie. Een comedy, maar zeker één met inhoud. Veel dans, swingende jaren zestig muziek en mooie ballads maken van deze musical een must see.

Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te verkrijgen op nummer 06-20470826 of op www.showboatmusicals.nl.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.