Traditiegetrouw sluit Codarts Muziektheater het schooljaar af met een showcase. Dit jaar onder de naam Show & Tell. Een nieuwe naam vanwege de nieuwe koers van Codarts Muziektheater. De opleiding is een plek waar vertrokken wordt vanuit de kracht van de student. Waar uit hokjes van muziektheater en musical gebroken wordt. Waar je zwak en sterk kunt zijn. Waar niet wordt geloofd in het reproduceren van theaterwijsheden van meesters uit de jaren ’70, maar in nieuwsgierigheid.

Codarts leidt de studenten op tot interdisciplinaire performers in het brede werkveld van muziektheater: van kleinkunst, songwriting voor theater tot hedendaagse musical, van theatrale popconcerten tot experimenteel muziektheater. Dit was gisteren goed te zien in de Show & Tell.  Er waren nummers uit musicals (o.a.  Hamilton, The Phantom of the Opera en Foxtrot ), maar ook zelf geschreven nummers ( o.a. van Amanda Payne, Job Greuter en Sky Lemmer ). Er waren stukjes uit toneelstukken ( Augustus Oklahoma, Bernarda Alba ) maar ook prachtige kleinkunstnummers ( o.a. Om te janken zo mooi, en Omdat ik onseker bjen ). Het was een ontzettend gevarieerde voorstelling waarin de vele talenten zoals zang, dans en spel goed werden benut en getoond.

Het gevolg was een zeer diverse avond waarbij de talenten goed tot hun recht kwamen en hun visitekaartje afgaven. Er volgden grootse ensemble-nummers, a-capella-versies, kleine en ook grootse solo’s. De harmonie in de diverse samenzang was prachtig. De studenten zijn fijn op elkaar ingespeeld en alles volgde elkaar in hoog tempo op zonder daarbij gehaast aan te doen.

De kostuums waren prachtig. Simpel, doeltreffend en ook over the top en in de diverse groepschoreografieën goed op elkaar aangesloten. Ook het grote orkest mogen we hierbij niet vergeten: knallend en uitmuntend! De avond was als het ware een aaneenschakeling van hoogtepunten en contrasten waarbij je als publiek alleen maar achterover kan leunen en kunt genieten.

Leuk om voor volgend jaar op het programma te zetten: een bezoekje aan de Show & Tell  van Codarts, u zult zich geen moment vervelen. De avonden staan garant voor professioneel entertainment waaraan door alle studenten zichtbaar en hoorbaar hard aan gewerkt is waarbij u op uw wenken bediend wordt. ( Boek hier ). Wilt u niet zolang wachten? Ook vanavond kunt u nog genieten van deze talenten ( boek hier )

Voor de uitgebreide fotoreportage klikt u hier.