Thrillermusical ‘Shock’ naar het gelijknamige boek van Mel Wallis de Vries is de 2e in rij van op z’n minst 3 musicals die van haar boeken worden gemaakt.

De voorstelling gaat over de 4 vriendinnen Anouk (Aniek Mommers), Bo (Vivian Panka), Lilly (Priscilla Knetemann) & Mabel (Britt Scholte) die op vakantie zijn in Zuid-Frankrijk. Kort geleden is hun vriendin Emma (Dorine Meijerhof) vermist geraakt na een feest. Deze gebeurtenis drukt een stempel op de sfeer in de groep. De vakantie die zo leuk en gezellig had moeten zijn, wordt toch niet wat de meiden ervan verwacht hadden. Het verhaal wordt verteld in de vorm van een ondervraging van de meiden door een rechercheur die uit Nederland naar Frankrijk is gekomen.

De show opent heel sterk en zet meteen een spannende sfeer neer door onder andere de muziek en het engelachtige gezang van Emma. Zij zingt een lied en dat zet je direct op scherp. Wat bedoelt ze met wat ze zingt? Wat is er gebeurd? Die vragen blijven door je hoofd spoken en onbeantwoord tot bijna het einde van de show.

Premiere Shock klein 8

Het decor bestaat uit stukken wit zeil die tijdens de voorstelling naar beneden komen en die worden versterkt door licht en projectie. Dit werkt ontzettend goed voor de sfeer en de voorstelling en is prachtig. Waar het plot misschien wat zwak is en zich te langzaam ontvouwt zijn alle 5 de actrices erg sterk in wat ze spelen, wat de karakters heel duidelijk maakt.

Premiere Shock klein 12

Wat het hele plaatje afmaakt is de muziek, gecomponeerd door Fons Merkies, die prachtig is en ook ontzettend goed in de voorstelling past. Alleen de songteksten zijn soms verwarrend aangezien er soms plotseling in het Engels gezongen wordt. Heel onverwacht en misschien gezien de doelgroep niet een handige keuze.

Shock is desondanks een spannende show die mooi is vormgegeven en goed uitgevoerd wordt. Voor de speellijst kijkt u op www.shockthrillermusical.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier