Vandaag waren wij van Musicalsites bij de perspresentatie van de musical ‘She Loves Me’. In deze nieuwste musical van De Kernploeg worden de rollen vertolkt door Freek Bartels, Christanne de Bruijn, Joey Schalker, Desi van Doeveren , Filip Bolluyt,  Dennis Willekens, Jip Bartels en Danny Houtkooper.

Een stad ergens in Europa, 1937: Amalia en George zijn collega’s in een parfumeriezaak. En ze hebben een bloedhekel aan elkaar. Wat zij niet weten: ze delen al maanden via anonieme brieven hun diepste gedachten over het leven, literatuur en muziek en zijn inmiddels heimelijk verliefd op elkaar geraakt. Maar of ze elkaar tussen het ruziën door ooit gaan herkennen als geliefden?

De perspresentatie vond plaats in een van de repetitieruimtes van Bos Theaterproducties in Amsterdam. In deze ruimte stond een decor gevormd door letters die samen het woord ‘Love’ vormen. We kregen een aantal nummers uit de voorstelling te zien waarbij regisseur Benno Hoogveld tussen de diverse nummers door een kleine uitleg gaf waar de nummers over gingen.

Een van de nummers die we te horen kregen was een lied gezongen door Christanne de Bruijn en Joey Schalker. Dit liedje ging erover dat Amalia (De Bruijn) ziek op bed lag en George (Schalker) kwam kijken hoe het met haar gaat.

De liedjes gaven al een super indruk van de show en de chemie tussen de acteurs is duidelijk te zien en te horen. Dit project van De Kernploeg is een voortzetting van de vorige productie ‘A new brain’ die vorig jaar zomer werd gespeeld.

She loves me

She Loves Me ging in 1963 in wereldpremière op Broadway en was daar én in Londen onlangs nog in zeer succesvolle revivals te zien. Sheldon Harnick en Jerry Bock (Fiddler on the Roof) schreven de geweldige nummers en Joe Masteroff (Cabaret) tekende voor het oergeestige en ontroerende script.

Naast Freek Bartels (Stephan) zullen de twee hoofdrollen vertolkt worden door Christanne de Bruijn(titelrol in de aankomende film De Dirigent, musicals als Wicked en A New Brain) en Joey Schalker (Vamos, The Producers). Desi van Doeveren (Woef Side Story, Rent) speelt Ilona en Filip Bolluyt (War Horse, Mamma Mia!) is shopeigenaar Mr. Maraczek. Daarnaast zijn Dennis Willekens (De Marathon, Billy Elliot) Jip Bartels (Grease, Hair)  en Danny Houtkooper (Fiddler on the Roof, Hij Gelooft in Mij) te zien.

De regie van de versie van De Kernploeg is in handen van Benno Hoogveld (A New Brain, The Last Five YearsDogfight en artistiek leider van Solo Stories). Florus van Rooijen vertaalt de voorstelling en Rosite van der Woude leidt het zevenkoppige orkest. Lesley Pols geeft She Loves Me vorm, Glenn Hewitt ontwerpt de kostuums.

Meer informatie vind je op https://www.de-kernploeg.nl/shelovesme

She Loves Me van 7 t/m 15 juli te zien is in Dansmakers in Amsterdam.

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag: Stefan Pelgrom
Foto’s; Mariska Steenbergen