Wie kent niet de sing-a-long van de Uitmarkt? Tilburg kent sinds gisteren ook een sing-a-long die onderdeel is van de Nederlandse Musical Dagen die in Tilburg plaats vinden. Vanavond vindt het Talentgala plaats maar eerst was gisteren de sing-a-long.

Sing-a-long

Met begeleiding van een groot orkest zongen Michelle van de Ven (Sweeney Todd, Das Phantom der Oper), Marcel Visscher (De Gelaarsde Kat, Beauty & the Beast), Nadine Termeer (The Midnight Diamonds), Fontys-studenten Muziek- en Musicaltheater en de MusicAllFactory diverse musicalnummers waarbij in dit geval het publiek wel mee mocht zingen. De avond werd afgetrapt door Belle uit Belle en het beest waarbij Marcel Visscher nog een keer de rol van Gaston neerzette en Belle werd gespeeld door Michelle. Een mooie combinatie.

Daarna werd de avond vervolgd met Car Wash, Al die jazz, De Dertiger Jaren en de mooie klassieker Laat me, die mooi vertolkt werd door Marcel Visscher. Diverse musical klassiekers werden vertolkt waarbij de avond actief werd afgesloten met Greased Lightning, Footloose en Brand New Day. Het publiek was enthousiast en zong uit volle borst mee.

De cast werd bijgestaan door het Festival Orkest van het Zuiden dat onder leiding stond van Sander Teepen. De presentatie was in handen van Janouk Kelderman en Leo Alkemade. Janouk en Leo presenteerden met veel humor. Ze werden door het publiek uitgedaagd om de lift uit Dirty Dancing te tonen, maar dat lukte net niet volgens de presentatoren.

De Nederlandse Musical Dagen zijn in stijl begonnen en worden vanavond afgesloten met het Musical Talent Gala. In deze show staan de talenten van vandaag te trappelen om te laten horen en zien wat ze in huis hebben.

Nederlandse Musical Dagen

De Nederlandse Musical Dagen zijn dit jaar op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni. We trappen het festival af met de Summer Sing Along. Een dag later ligt de rode loper uit voor het Musical Talent Gala ( klik hier voor kaarten ), een grootse show met previews van musicals die in het nieuwe theaterseizoen te zien zullen zijn. Met bekende én nieuwe musicalsterren. Ook kun je op zaterdag een lezing bijwonen over musicals en spelen talentvolle jonge Fontys-studenten Musicaltheater in CC Jan van Besouw hun musicalvoorstelling Girlfriends ( Klik hier voor kaarten ).

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Lees ook:

Girlfriends is een musical die je raakt
Musical talent gala: een mooie preview