Gisteren was Sesamstraat 40 jaar op de Nederlandse televisie te zien. Dit jubileum wordt door de diverse Sesamstraat-licentienemers in Nederland op bijzondere wijze gevierd.

Mark van Ierssel, producent van de Sesamstraat-theatervoorstellingen, -tentoonstelling en organisator van diverse jubileumactiviteiten: “Sesamstraat staat te springen om het jubileum met de Nederlandse fans te vieren. Je kunt je televisievrienden in het hele land live zien en ontmoeten. Door deze culturele activiteiten helpt Sesamstraat kinderen om slimmer, sterker en socialer op te groeien.”

40 jubileumactiviteiten
Het gehele jaar worden bijzondere Sesamstraat-activiteiten georganiseerd om het 40-jarig jubileum te vieren.
De theatervoorstelling Bonte avond in Sesamstraat tourt t/m juni langs 40 theaters. In deze muzikale voorstelling, voor iedereen vanaf 2 jaar, zijn de Sesamstraat-bewoners op zoek naar hun eigen talent voor een optreden op de bonte avond. Na afloop kan iedereen Bert, Ernie en hun vriendjes ontmoeten in de foyer voor een foto of knuffel.

In Den Haag is de doe- en beleeftentoonstelling 40 jaar Sesamstraat (in Kijkduin) te bezoeken. Hier help je Ieniemienie met het uitzoeken van de leukste jurk, zoek je letters in de winkel van Sien, speel je de game van Grover, dans je met Elmo, lees je Bert en Ernie voor in hun slaapkamer, ga je in de echte auto van Tommie zitten en doe je nog veel meer leuke dingen in het tv-decor.
In februari zijn Bert en Ernie te gast bij het ABN Amro World Tennis Tournament. Tevens bezoeken de Sesamstraat-bewoners dit jaar de Keukenhof, varen ze mee met het Varend Corso in het Westland en organiseert CenterParcs een verjaardagsweekend voor de bekendste straat van Nederland. De overige jubileumactiviteiten worden in de loop van dit jaar bekendgemaakt.

Sesamstraat Theater
Mark van Ierssel bracht onder de vlag van Sesamstraat Theater sinds 2010 de voorstellingen Het mooiste van Sesamstraat, Elmo is jarig!, Het Sesamstraat Winterfeest en Kerst in Sesamstraat naar de Nederlandse theaters. Hij werkte hiervoor samen met o.a. Tjeerd Oosterhuis en Sjoerd Kuyper. Tevens is hij de producent van de tentoonstelling van Sesamstraat en de overige activiteiten.

Meer informatie
NTR Tv-serie Sesamstraat: www.sesamstraat.nl
Sesamstraat Theater: www.sesamstraattheater.nl / www.facebook.com/sesamstraattheater
40 jaar Sesamstraat (tentoonstelling): www.sesamstraatinkijkduin.nl

Lees ook: Sesamstraat – al 40 jaar bijzonder