Sesamstraat Theater zet zich in 2013 wederom in voor 3FM Serious Request 2013. Mensen met acteerambities kunnen bieden op een uniek veilingitem, een deel van de opbrengst van de voorstelling ‘Elmo is jarig!’ wordt aan Serious Request 2013 gedoneerd, theaterbezoekers ontvangen gratis een pakje Sesamstraat toetendoekjes van Dermo Care, en families kunnen met de Sesamstraat-bewoners lunchen in Ekdoms Eetcafé.

Veilingitem rol in voorstelling ‘Elmo is jarig!’
Altijd al eens in een professionele theatervoorstelling willen spelen? Op zondag 22 december om 13.30 uur speelt de Sesamstraat-voorstelling ‘Elmo is jarig!’ in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Een groot feest voor iedereen vanaf 2 jaar! De hoogste bieder op dit veilingitem speelt op 22 december de postbode in ‘Elmo is jarig!’ en krijgt bovendien 4 kaarten zodat zijn/haar familie of vrienden getuige kunnen zijn van dit theaterdebuut. Het veilingitem is te vinden op www.marktplaatsveilt.nl/sesamstraat-voorstelling.

Deel van kaartverkoop ‘Elmo is jarig!’ naar Serious Request 2013 en gratis Sesamstraat-cadeautje
Van de verkochte kaarten voor ‘Elmo is jarig!’ op zondag 22 december om 13.30 uur in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden doneren De Harmonie en theaterproducent Mark Theater € 2,- per kaart aan Serious Request 2013. Na afloop van de voorstelling kan het publiek in de foyer op de foto met de Sesamstraat-bewoners. Bovendien krijgen alle bezoekers een cadeautje van Dermo Care: een pakje Sesamstraat toetendoekjes, die handjes en gezichtjes makkelijk hygiënisch schoon maken. De kaarten kunnen worden aangeschaft via www.harmonie.nl.

Lunch met de Sesamstraat-bewoners in Ekdoms Eetcafé
Gerard Ekdom, een van de DJ’s van 3FM, opent tijdens Serious Request 2013 zijn eigen eetcafé, in voormalig gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden. Op dinsdag 24 december wordt ‘s middags een familielunch geserveerd waarbij de Sesamstraat-bewoners aanwezig zijn en waar alle aanwezigen met hen op de foto kunnen en met hen kunnen dansen en knuffelen. De opbrengsten van deze lunch komen geheel ten goede aan Serious Request 2013.
Tijdens deze lunch zal aan Gerard Ekdom een cheque worden aangeboden van de opbrengsten van het veilingitem en de opbrengsten uit de kaartverkoop van ‘Elmo is jarig!’ en van een collecte die het Limburgs Museum heeft gehouden.
Voor meer informatie en reserveringen: www.3fm.nl/eetcafe

Serious Request 2013
3FM Serious Request 2013 vraagt dit jaar aandacht voor de 800.000 kinderen die jaarlijks sterven aan diarree. Jonge kinderen, met name tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.
DJ’s Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg sluiten zich van 18 t/m 24 december op in het Glazen Huis in Leeuwarden. Zij eten die dagen niets, maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en bieden op allerlei bijzondere veilingitems. In 2012 bracht Serious Request € 12.251.667,- euro op voor het ‘terugdringen van babysterfte’ en bereikte 12,1 miljoen Nederlanders.

Sesamstraat helpt
Sesame Workshop uit New York is een non profit organisatie; gelden die zij vergaren met de tv-serie en alle spin-offs wereldwijd, worden ingezet om kinderen een beter bestaan te gunnen. Dat varieert van bijdragen aan aidsprojecten in Afrika tot de aanpak van obesitas in andere delen van de wereld.
De inzet van de Sesamstraat-activiteiten voor Serious Request 2013 is dan ook een meer dan logische keuze.