Het Delamar theater in Amsterdam zat op deze zonnige dag vol met BN’ers en pers. Iedereen was aanwezig voor de première van de roadmovie-musical Selma Ann Louis, met o.a. Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman en Arjan Ederveen in de hoofdrollen.

Selma Ann Louis

De musical vertelt het verhaal over drie vrienden die 29 jaar na hun afstuderen elkaar weer zien. Ze besluiten om de roadtrip, die ze na hun examen deden, opnieuw te doen. Dan raken de drie betrokken bij een schietpartij, waarna ze zichzelf steeds verder in de nesten werken.

Arjan, Plien en Bianca blijken een gouden trio te zijn. De humor spat er vanaf en het stuk blijft interessant. Met name de rol van Louis is hilarisch door de ongemakkelijkheid van het personage door de voorstelling heen. Niet alleen de rollen zijn grappig, ook alle lof voor Jan & Keez Groenteman, die verantwoordelijk zijn voor de muziek en liedteksten. Die passen perfect in het stuk. In de liedteksten ontbreekt de humor zeker niet. Het decor is vrij eenvoudig, met allemaal platen die bijvoorbeeld als auto of politiemotor worden gebruikt. Maar dat werkt prima.

De musical is zeker een aanrader. Het verhaal is vrij luchtig en als je zin hebt in een avond lachen, dan zit je bij Selma Ann Louis goed.

Kijk voor meer informatie hier. 

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag: Eileen Bosch
Foto’s: Stefan Pelgrom