Hij is homo, vrijgezel, heeft elke dag seks, wel drie keer… zij is hetero, getrouwd, en heeft een volledig ingedut seksleven. Zij ontmoeten elkaar op het station in Haarlem en er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Op 16 februari 2017 ging ‘Sekstips’ al in première, net als nu ook in Zaandam in het Zaantheater. Afgelopen mei speelden Theun Plantinga (Alex) en Julia Berendse (Laura) hun laatste voorstelling in Leeuwarden. Waarom nu dan weer een première van ‘Sekstips’?
De eerste run speelde men vooral in het Noorden van het land. De vraag (of wellicht zelfs behoefte?) naar de sekstips van Alex reikten tot aan het Zuiden dus besloot men tot een reprise. Dit keer met niemand minder dan Alexandra Alphenaar in de rol van Laura. En dat onder het toeziend oog van Julia in het publiek. Het script (geschreven door Dick van den Heuvel) is hetzelfde als ook de liedjes en muziek (gecomponeerd door Jeroen Sleyfer). ‘Het is toch theater, zelfde woorden maar andere chemie, ander spel’ aldus Dick achteraf.

Naast echt hysterische scenes als het ‘paardrijden’ en het Tinder installeren, zijn er ook scenes waarin het spel wat kleiner is en waar tekst en zang elkaar afwisselen.  Nu kennen we Theun al langer in de rol van uitgesproken homo maar toch zet hij ook dit keer wel weer een type neer waarvan je gedurende het stuk toch steeds meer te weten komt. Hij lijkt een losgeslagen, hysterische, Grinder-verslaafde, maar de monoloog over toen de Dom instortte en hoe daar het woord ‘nicht’ ontstond zorgt even voor een serieuze noot maar is te kort om echt te raken.
Alexandra zet een heel geloofwaardige moeder van 2 kinderen, getrouwd met een kruiswoordraadsel-man neer en weet ook zeker met haar zang te vermaken. Er was even (gespeelde) paniek toen ze haar boekje met aantekeningen echt kwijt was, het blijft live theater, maar ze loste dit uitstekend op. Aan het einde wordt nog even opgemerkt dat de volgende voorstelling over ‘swingen’ gaat, maar u heeft nog even om eerst de tips uit deel 1 te oefenen want ‘Sekstips, wat je van nichten leren kan’ staat nog tot eind december 2018 in diverse theaters.

Voor info en tickets kijk even op: www.homemadeproductions.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Lees ook onze vorige recensie: https://musicalsites.nl/seks-tips-wat-je-van-nichten-leren-kan/

Mariska Steenbergen