Wat je van nichten leren kan… nou misschien toch best wel een heleboel. Dat bleek wel tijdens de première van de voorstelling Sekstips in het Zaantheater in Zaandam.

Theun Plantinga speelt de rol van Alex, een dagvoorzitter, maar ook acteur en zanger van beroep. Alex staat op een dag op station Haarlem wanneer er een dame naast hem flink naar hem lijkt te lonken. Deze lonkende dame, Laura, gespeeld door Julia Berendse, heeft eigenlijk een vuiltje in haar oog. Een begin van een gesprek tussen de twee, maar ook het begin van een diepgaande vriendschap.

Laura is een werkende moeder van twee kinderen, met een echtgenoot die meer oog heeft voor kruiswoordpuzzels. Het enige kruis waar nog activiteit in zit, volgens Laura. Haar relatie met Bram kan wel een boost gebruiken. Alex die ongeveer de hele homo community al een keer tussen de lakens heeft gehad snapt er niks van. Hoog tijd voor enige seks tips, want van nichten kan je het leren.

Seks Tips Wat je van nichten leren kan 16

Het begint allemaal met glijmiddel en een banaan. Tijdens deze show moet je niet vies zijn van dirty talk. Er worden heel wat woorden in de mond genomen die eigenlijk heel normaal zijn volgens Plantinga, maar eigenlijk altijd achter gesloten deuren worden besproken. Standjes, sexy lingerie en tinder, het komt allemaal aan bod. Laura die gretig alle tips opschrijft propt zich in een sexy jurkje en kriebelende kanten lingerie, tjsa alles voor de liefde… en goede seks.

Het hilarische samenspel doet het publiek blozen, maar ook behoorlijk hard lachen. Het spel is omlijnt met mooie liedjes in een intieme setting.  De drankjes mogen mee naar binnen en de nootjes staan op tafel. Eigenlijk een hele aangename setting om Sekstips te krijgen. Het spel en de mimiek van Julia en Theun zijn onbetaalbaar en de wisselwerking tussen beide acteurs is perfect. De vaart zit in de voorstelling en gaat er ook niet meer uit, waarbij je bij het einde bedenkt dat het rustig nog even door had mogen gaan.

Seks Tips Wat je van nichten leren kan 19

Sekstips tourt tot nu toe alleen door Friesland en maakte even een spontane uitstap naar het westen.  Wil jij ook genieten van een avond lachen, maar zeker ook van goed acteerwerk en hele spannende Sekstips, dan moet je snel een kaartje boeken voor deze geweldige voorstelling. Je wordt wijzer van en je kunt ook een avond heerlijk lachen.

Meer informatie vind je hier.

Klik hier voor de fotoreportage

Verslag: Marloes Romeijn
Foto’s: Rob de Haan