Scratch This Musical heeft zaterdag 19 mei een concertante gezongen van de musical Hair, met een koor van meer dan 100 leden. Daarbij waren professionele solisten aanwezig bestaande uit Loïs van de Ven, Lara Grünfeld, Eke Salomé, Perry Gits, Maarten Redeker, Bastiaan Sparnaay en Jorrit De Vries.

Hoe dat klinkt ? Geweldig!

Scratch This Musical

Hoe werkt Scratch This Musical? Iedereen ontvangt de teksten en orkestbanden en repeteert thuis. Op de dag zelf komt iedereen bij elkaar om samen een keer intensief te repeteren. Daarna is er diezelfde avond dan het uur van de waarheid. De concertante versie waar iedereen in de maanden voorafgaand aan dit event hard aan gewerkt heeft.

Onder leiding van dirigent Robert Jan Kamer werden de bezoekers verrast met een geweldige uitvoering van de tijdloze musical ‘Hair’.

De locatie van Scratch This Musical was het Energiehuis in Dordrecht. Er werd in zaal Machine 3 gespeeld waar alles aanwezig was. Uitstekend licht, een podium en natuurlijk een orkest dat deze hele concertante begeleidde.

Alle nummers van Hair passeerden de revue waarbij het koor en de solisten samen kwamen en een geweldige versie van Hair presenteerden. Dat kan ook bijna niet anders dan met een koor van meer dan 100 personen.

Na de concertante van Les Miserables is Scratch This Musical er weer in geslaagd een geslaagde concertante neer te zetten dat absoluut smaakt naar meer. Welke musical de volgende versie zal worden is nog niet bekend maar we houden je op de hoogte natuurlijk.

Hair

Hair is het verhaal van de energieke, jonge George Berger en zijn zoektocht naar een vrije toekomst. Samen met zijn politiek-activistische vriendin Sheila, zijn beste vriend Claude en Jeanie, Woof en Hud en een heleboel andere jongeren behoort hij tot een vriendengroep die onafscheidelijk is. Ze maken zich druk over de oorlog en zetten zich af tegen de wurgende greep van de maatschappij. De groep strijdt voor vrede, liefde en vooral voor totale vrijheid. Een leven zonder wetten en regels, zonder taboes en kleren.. Maar met een oorlog die hen in de nek hijgt, is het maar de vraag of Berger en zijn vrienden dat ideaal kunnen realiseren.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage

Wil je meer weten over Scratch this musical ? Dat kan! Klik hier!

Lees ook:
“Scratch this musical”, een nieuw fenomeen?