Andrew Lloyd Webber is een begrip in de musicalwereld en gisteren vertolkten een koor van maar liefst 180 man, een orkest en 5 professionals zijn werk in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Een waar tribute aan deze geweldige componist. Onder begeleiding van het orkest  werden nummers op de planken gebracht uit de musicals Cats, Evita, Aspects of Love, Starlight Express, Sunset Boulevard, School of Rock, Phantom of the Opera, Love Never Dies, The Beautifull Game, Joseph en Jesus Christ Superstar.

De line-up van solisten was indrukwekkend met Marjolein Teepen (o.a. The Addams Family, Sweeney Todd, We Will Rock you), Ruud van Overdijk (o.a.Rent, Jesus Christ Superstar, Zorro), Anouk van Laake (Mozart de musical en net terug van de Andrew Lloyd Webber tour door Europa), Silencio Pinas (o.a. The Lion King, West Side Story en Dogfight) en Bastiaan Sparnaay (o.a. Soldaat van Oranje, Kiss of the Spider woman, Jesus Christ Superstar in Concert en West Side Story).

Het publiek kon absoluut genieten van vocale hoogstandjes van het koor, dat zich op had gegeven voor deze Scratch This Musical, en de solisten die een mooie en geslaagde concertante neerzette voor het aanwezige publiek.

Scratch This Musical

Binnen 1 dag, een groot koor, live begeleiding en topsolisten. Twee maanden van te voren ontvangen de koorleden online beschikbaar gestelde bladmuziek en repetitiebanden.

De Scratch Dag

Iedereen repeteert intensief op de muziek, voegt de verschillende stempartijen samen en repeteert vervolgens samen met de solisten. Het moment van de waarheid. Concertante uitvoering. De concertante versie waar maanden naar toe is gewerkt wordt uitgevoerd.

Solisten Scratch This Musical

Marjolein Teepen is een vrouw die werkelijk elke stijl beheerst en al eerder Evita speelde wat ook meteen duidelijk werd. Marjolein vertolkte samen met Anouk van Laake een indrukwekkend Requim. Anouk van Laake zong een schitterend The Phantom of the Opera en met haar mooie klassieke stem wist ze een uitstekende indruk achter te laten.

Ruud Overdijk is een rocker in hart en nieren en liet zien dat het nummer Gethsemane hem ongeveer op het lijf is geschreven maar ook bij het nummer Stick it to the man uit School of Rock. Bastiaan Sparnaay zong met zijn mooie volle stem Other Pleasures en The Music of the Night en het duet The Phantom of The Opera met Anouk van Laake.

 

Silencio Pinas heeft een mooie swingende stem dat onder andere tot uitdrukking kwam in Jellicle Songs for Jellicle Cats, Pumpin Iron en Superstar.

Deze mix van solisten en koor maakten deze derde uitvoering van Scratch This musical tot een hoogtepunt voor koor en maar ook voor het aanwezige publiek dat een geweldige avond beleefde.

Het Luxor Theater was dan ook de juiste locatie voor dit mooie en swingende event waar zowel het koor en publiek ruimschoots aan zijn trekken kwam. Het koor van 180 personen gaaf een mooie boost aan deze geslaagde concertante dat voor de derde keer als Scratch This Musicasl plaats vond.

Mee doen in Scratch This Musical?

Wil jij volgende keer mee doen aan Scratch This Musical? Dan is het verstandig de website in de gaten te houden. https://www.scratchthismusical.nl/ en wie weet sta je de volgende keer op het toneel mee te zingen met een groot koor, een keur van goede solisten en een orkest.

Lees ook:
Het Nieuwe Luxor en Scratch This Musical slaan handen ineen
Scratch This Musical maakt solisten bekend!

Foto’s: Isabeau Bosscher en Peggy de Haan