Voor het derde jaar op rij wordt Scratch This Musical georganiseerd. Na Utrecht en Dordrecht is nu, op uitnodiging van niemand minder dan het Nieuwe Luxor zelf, de organisatie neergestreken aan de Maas.

Bij een dergelijk theater is ook opnieuw nagedacht over het format dat zowel een publiek aanspreekt dat wil komen luisteren, als ook een publiek dat zélf wil zingen… Want voor wie Scratch This Musical nog geen bekend begrip is: bij een Scratch bereiden amateurzangers thuis de koorpartijen van een musical (of musicals) voor. Op één dag worden de koorpartijen samengevoegd met de solo-stukken (gezongen door professionals) om het geheel ’s avonds onder begeleiding van een combo concertant ten gehore te brengen. Ook dit jaar zal Robert Jan Kamer, na de eerste 2016 editie en de Hair editie vorig jaar, de muzikale leiding voor zijn rekening nemen (zie ook www.scratchthismusical.nl).

Lees verder voor het programma of om te weten hoe u, op de valreep, nog mee kunt zingen op 20 april in het Nieuwe Luxor!

Wat het dit keer zo interessant maakt is de combinatie van het Nieuwe Luxor, het thema en de solisten die deze keer meewerken. MusicalSites mag de line-up bekend maken en die ziet er weer bijzonder goed uit deze editie!

Het Nieuwe Luxor

Het Nieuwe Luxor heeft zich afgelopen jaren op twee fronten sterk geprofileerd: enerzijds door veel musicals te programmeren (denk o.a. aan Cats en Evita), anderzijds door meer te investeren in de relatie met de gemeenschap in Rotterdam en daarbuiten: mensen betrekken bij het theater en het theater betrekken bij de mensen. Zo is ook ooit de relatie ontstaan met de grondleggers van wat nu Scratch This Musical is, want in 2013 heeft het Luxor samen met Jonathan Bosman en Jeroen van Pagee wekenlang de productie Jesus Christ Superstar in een Havenloods in Rotterdam neergezet. Toen was MusicalSites erbij en nu weer, met een voorstelling waar best wat nostalgie in is verweven. Want niet geheel toevallig is het thema nu Andrew Lloyd Webber en zal, naast muziek uit o.a. The Phantom, Evita, Cats en Joseph, ook Jesus Christ Superstar aan bod komen met Ruud van Overdijk (Jezus uit 2013) als één van de mannelijke solisten.

Overigens komt ook minder bekend werk aan bod zoals Starlight Express en The Beautiful Game, met als rode draad hoe Andrew Lloyd Webber destijds deze stukken ontwikkelde. U krijgt een kijkje in zijn leven en indrukwekkende oeuvre.

Solisten

Het ging al even over Ruud van Overdijk (ook bekend van Op zoek naar Zorro), maar niemand minder dan Marjolein Teepen werkt ook mee deze editie. Marjolein is dan net klaar met The Addams Family en bekend van hoofdrollen in Sweeney Todd (waarvoor ze een musical award voor beste bijrol won in 2017), Kiss of a Spiderwoman, We will rock you, Op zoek naar Evita en diverse rollen bij Opus One. Naast Ruud en Marjolein staan solisten als Anouk van Laake (net terug van een Andrew Lloyd Webber tour door Noord-Europa), Silencio Pinas (Tony in West Side Story met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Stevens in M-Labs Dogfight) en Bastiaan Sparnaay (Soldaat van Oranje, JCS in Concert en Kiss of a Spiderwoman).

Meezingen?

Wilt u zelf meezingen en ontdekken hoe het is om in het Nieuwe Luxor tussen live combo en professionele solisten te staan? Dan kunt u zich t/m 28 februari aanmelden via www.scratchthismusical.nl

Geniet u liever ’s avonds mee vanuit de zaal? Klik dan op de link hieronder! Er staat u een prachtige avond te wachten met prachtige afwisselende muziek en een inkijkje in het leven van iemand die een indrukwekkende stempel op het musicalrepertoire van de afgelopen 50 jaar heeft gedrukt.

https://www.luxortheater.nl/voorstellingen/4543/Andrew_Lloyd_Webber/Scratch_This_Musical/