Meer dan duizend leerlingen van dertig scholen uit het hele land zijn op 13 maart te gast bij de musical The Lion King in het Circustheater in Scheveningen. De leerlingen volgen rond het bezoek speciale lessen en mogen die woensdag zelf bekijken hoe de voorstelling eruitziet.

 
De lessen worden deels verzorgd door cast- en crewleden van de productie. Een aantal scholieren krijgt op de dag zelf ook de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. De leerlingen mogen dankzij financiële steun van een foundation gratis deelnemen aan het project en dus ook gratis de show zien.
 

De musical van Elton John en Tim Rice is een bewerking van de beroemde Disneyfilm uit 1994. De voorstelling is tot en met 21 juli 2019 exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De musical mocht in Nederland al 1.3 miljoen bezoekers ontvangen en werd bekroond met de Publieksprijs voor Beste Musical. Wereldwijd trok het theaterspektakel meer dan 90 miljoen bezoekers en won de voorstelling 90 internationale awards.

Bron Telegraaf