Volgens jarenlange traditie staat Muziektheatergezelschap Scala vrijdag 16 en zaterdag 17 maart weer met een prachtige voorstelling in de grote zaal van TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Dit jaar speelt de groep onder de bezielende artistieke leiding van Bram van Oers, onder de choreografische leiding van Mirjam de Zeeuw en Matthea Brouwer en de muzikale leiding van Esther Hoek de indrukwekkende musical Cabaret.

CABARET
In de tijd dat de nazi’s bezig zijn het Derde Rijk te stichten arriveert de Amerikaanse auteur Clifford Bradshaw in Berlijn. Hij vindt een kamer in het pension van Fräulein Schneider en ontmoet Sally Bowles. Deze zangeres verdient haar geld in de obscure Kit Kat Klub en wordt verliefd op de homoseksuele Clifford.
In de club proberen Sally en de gladde ceremoniemeester de bezoekers met extravagant vermaak hun ongemakkelijke en trieste leven te doen vergeten. Als Sally zwanger blijkt te zijn, besluit Clifford zijn verantwoordelijkheid te nemen. Zijn plannen om met Sally te trouwen en samen met haar Duitsland te verlaten worden echter doorkruist.

De musical Cabaret legt de innerlijke gevoelens van de samenleving bloot. Thematiek die ook vandaag de dag nog zeer actueel is.

VERBINDING
Scala heeft dit jaar de maatschappelijke verbinding gezocht met Musicians without Borders. Oorspronkelijk opgericht in Alkmaar heeft het nu een wereldwijd netwerk.
Deze internationale organisatie zet de kracht van muziek in voor vredesopbouw in (post-) conflictgebieden. Muziek zorgt namelijk voor empathie, schept verbinding en geeft hoop.
Van elke verkochte kaart doneert Scala € 1,- aan Musicians without Borders.

VOORSTELLING
Koop nu uw kaarten voor een van onze voorstellingen via www.scala-alkmaar.nl of www.theaterdevest.nl en steun Musicians without Borders, terwijl u geniet van de voorstelling. Kijk op de site ook eens naar het heerlijke dinerarrangement in samenwerking met restaurant brasserie de Ritsz. U begint uw avondje uit met een zalig diner en bent op tijd in het theater om te genieten van het indrukwekkende, mooie, liefdevolle verhaal van Cabaret.

Foto: Scala pr