De eerstejaars studenten van de Nederlandse Musical Academie speelden hun eindejaar voorstelling “Santjes, Mannen” onder leiding van Alexandra van Marken.

De voorstelling gaat over achttien studenten die samen wonen in een studentenhuis. Er is plaats voor nieuwe studenten en twee meisjes komen hospiteren. Een meisje, Leonie, is heel verlegen en het tweede meisje, Ellen is heel populair bij de mannen in het studentenhuis maar aangezien de meisjes in de meerderheid zijn valt de keuze op de verlegen Leonie. Het huis is een echt studentenhuis. De studierichtingen zijn divers en terwijl de ene student zwaar stapt moet de ander het daar niet van hebben.

Tijdens de voorstelling volgen wij het wel en wee van die studenten. Er komen kleine problemen voor zoals de nieuwe huisgenoot. Ook zien we de huisgenoten Sinterklaas vieren op een manier die niet bij iedereen in goede aarde valt. Maar ook grote en indrukwekkende problemen komen voorbij. Bij een van de jongens is kanker geconstateerd, een meisje is verkracht door haar vader en een ander meisje heeft moeite om uit de kast te komen. Iedere student neemt je mee in zijn of haar verhaal. Het geheel zorgt ervoor dat je geboeid blijft kijken en meeleeft met de studenten. Tijdens de pauze wordt het publiek verzocht om op het podium een drankje te drinken. Daarna gaan we vrijwel naadloos over in akte twee. In akte twee komt alles weer bij elkaar en lijkt het geheel op Love Actually. De groep eerstejaars bestaat uit 18 personen dus valt er veel te zien en te genieten en krijgt toch iedereen zijn of haar moment. Deze groep eerstejaars studenten is er in geslaagd om een mooie voorstelling neer te zetten. Die speels, boeiend, afwisselend en intrigerend is. Zang en spel zijn verzorgt en het publiek zocht tevreden de foyer op waar de studenten meteen naar de voorstelling naar toe kwamen.

Regie en script: Alexandra van Marken
Choreografie: Melissa de Winter
Zang begeleiding: Anja Koldenhof
Muzikale begeleiding: Hans Grotenberg

Klik hier voor de fotoreportage.