Op zoek naar Zorro finalist Sandor Stürbl zal aankomend seizoen te zien zijn als Peter Pan in de gelijknamige productie van de Belgische producent Music Hall. Sandor speelde eerder in de musicals Nine en We Will Rock You.

Arenatour

De internationale arenatour van Peter Pan gaat in première in België, om vervolgens door te reizen naar o.a. Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland.

Cast

In de internationale cast zal de Britse Lilly-Jane Young de rol van Wendy vertolken. Verder komt de Nederlandse inbreng van Milan van Weelden (Kapitein Haak), Marjolein van Haren (Mermaid) en Iris Rodenburg (understudy Tinkerbell). Wim Van Den Driessche (Smee) en Sara De Smedt (Ms Darling) vertegenwoordigen Vlaanderen. De Franse Julia Guez speelt Tiger Lily.

Wie Mr Darling gaat spelen is nog niet bekend. Tinkerbell wordt in elk land door een ‘local star’ gespeeld, aldus de website van de musical.

Creatives

Het idee voor deze productie van Peter Pan komt van producent Geert Allaert, Geert Bouckaert heeft vervolgens het script geschreven. Peter Pan wordt geregisseerd door Luc Petit (o.a. Cirque du Soleil), Matt Dunkley (o.a. Pirates of the Carribean) componeert de muziek. Kaat Tilley verzorgt de kostuums.

Peter Pan

Het originele toneelstuk en boek over Peter Pan zijn geschreven door J.M. Barrie. Het verhaal gaat over Peter Pan, een jongen die kan vliegen en weigert op te groeien. Hij brengt zijn leven door op het fictieve eiland Neverland en is er de leider van de ‘lost boys’. ‘s Nachts keert hij regelmatig terug naar Londen, naar de normale wereld. Tijdens één van zijn nachtelijke uitstappen belandt hij in de kamer van Wendy en haar broertjes. Hij leert hen vliegen en overtuigt hen mee te gaan naar Neverland. Dit droomeiland wordt bevolkt door elfjes, piraten, indianen en vele andere wonderbaarlijke figuren. Geen volwassenen die zeggen wat moet, enkel plezier! Of toch niet?

Peter Pan is vanaf 21 december 2012 in Vorst Nationaal in Brussel te zien. De show wordt daar in het Nederlands en in het Frans opgevoerd.

Bron AVRO