Afgelopen zaterdag waren Samson en Marie voor het eerst samen te zien in Het Theaterspookje in Roosendaal. Een middag met klassiekers als ‘Wij Gaan Beginnen’ en de ‘Samsonrock’, maar ook met de eerste hit van dit nieuwe duo ‘Samson en Marie’ en een spannend avontuur tussen deze liedjes door.

De eerste theatershow met Marie als extra baasje voor Samson, zeker voor de ouders in de zaal die met Samson en Gert op zijn gegroeid een spannend moment. Gelukkig kennen we Marie al een beetje door de reallife soap De Verhulstjes waarin het hele gezin gevolgd wordt. Zo ook Victor, de zoon van Gert, die als eerste te horen kreeg dat niet alleen Gert met de shows wilde stoppen maar ook Marie als opvolgster wilde vragen. Voor Marie kwam het niet in haar op dat haar vader hier ooit mee zou stoppen, en al helemaal niet dat zij als extra baasje op mocht treden. Vanmiddag zal blijken of ze hier de juiste keuze in was… spoiler alert: ze slaagt met gemak op haar witte gympies! Als ode aan Gert met rood shirt en spijkerrokje, al was het voor deze voorstelling de fancy pailetten versie.

Marie mag dan het extra baasje zijn en hierdoor een nieuw gezicht voor de bezoekers die Samson al ruim 30 jaar op TV volgen, ze worden tijdens de show begeleid door bekende gezichten als Meneer de Burgemeester (inclusief speech), Albert (HET IS ALBERTOOO!) Vermeers en meneer van Leemhuyzen. Deze laatste twee gaan als spokenvangers op jacht naar Sponky, een lief theaterspookje dat gelukkig al snel vriendschap sluit met Samson. Samen met de hulp van de kinderen in de zaal probeert Samson duidelijk te maken dat je niet bang hoeft te zijn, omdat Sponky het enige spookje is dat er bestaat en juist heel lief is. De publieksparticipatie is van groot belang en Marie slaagt met vlag en wimpel voor iedereen in de zaal: de longen worden uit het lijf geschreeuwd, tekeningen worden afgegeven en tot ver buiten De Kring moet het enthousiasme te horen zijn geweest. Gert had zich dan ook geen betere opvolger mogen wensen. De jacht wordt afgewisseld met vrolijke liedjes en een prachtig showballet maakt deze voorstelling helemaal af.

Hopelijk zijn Samson en Marie snel weer in de theaters te zien, want dit was een feestje dat door zowel jong als oud niet gemist mag worden. De afleveringen van Samson en Marie zijn te bekijken op Ketnet en Zapp, of er nieuwe afleveringen van De Verhulstjes gaan komen is nog niet bekend. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Samson en Marie via www.studio100.com/be/nl/samson-en-marie

Gaby Lejeune