Na het succes van voorgaande jaren, komt in 2018 ‘De Passie’ terug in Flint. Ruud van Overdijk en Abke Bruins zijn in dit theaterconcert te zien als Jezus en Maria. Op 27, 30 en 31 maart 2018 staat de productie in Flint.

Abke Bruins vertolkt dit jaar opnieuw de rol van Maria Magdalena in ‘De Passie’. Ze is haar carrière begonnen door de rol van Anne in ‘Je Anne’ te vertolken waar ze ook gelijk de John Kraaykamp Award won voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical.
Net als vorig jaar wordt Jezus vertolkt door Ruud van Overdijk. Hij is bekend geworden door het televisieprogramma ‘Op zoek naar Zorro’ waar hij de finale behaalde. In het theater heeft hij rollen mogen spelen in ‘We Will Rock You’, ‘Zorro’ en speelde hij Jesus in ‘Jesus Christ Superstar’.

De laatste dagen van Jezus van Nazareth
‘De Passie’ is een versmelting tussen de ‘Matthäus Passion’ van Johan Sebastian Bach en de musical ‘Jesus Christ Superstar’ van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice en vertelt het verhaal over de laatste dagen van Jezus van Nazareth. Een orkest en band brengen de muziek van de wereldberoemde componisten uit de 18e en 20e eeuw. De herkenbare emoties als jaloezie, angst en hoop worden blootgelegd en grijpbaar gemaakt voor iedereen; jong, oud, gelovig of atheïst.

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl/depassie

Foto Peter Putters