Ilja de Boer, Marie-Annet Kuipers, Willianne Liemborg en Sarah Mok zijn vierdejaars studenten aan de Frank Sanders Akademie in Amsterdam. Zij verzorgden een voorstelling, in de vorm van een pop-project en sitcom, die de titel ‘Rozengracht 4’ heeft meegekregen.

Rozengracht 4

‘Rozengracht 4’ gaat over vier vrouwen die samen een appartement delen. Vier verschillende vrouwen met verschillende karakters en verschillende interesses en dat allemaal onder een dak.

Raquel, Roos en Nadine wonen samen in een appartment waarbij ze alles, gewild of ongewild, met elkaar delen. Als er een nieuwe bewoner, Barbara, het appartement betreedt, nadat de oude kamergenoot plotseling vertrokken is, valt ze met haar neus in de boter en in een meningsverschil tussen twee beste vriendinnen, Raquel en Nadine.

Nadine houdt er een uitgaansleven op na met de nodige one-night-stands, Raquel duikt van de ene in de andere relatie, Roos heeft een lange op het zicht stabiele relatie en Barbara heeft net een punt achter haar relatie gezet.

In studio 4 van de Akademie was alles klaargezet. De zaal werd in zijn geheel benut. De kamers van de bewoners waren in de vier hoeken van de studio geplaatst en de woonkamer bevond zich in het midden van de studio.  Het publiek was aan weerszijden van de woonkamer geplaatst zodat de cast twee kanten op moest spelen.

We keken mee in het leven van de bewoonsters. De dagelijkse gang van zaken en interessante dingen die in en om het appartement gebeuren maar ook de eigen problemen en pleziertjes van de vier bewoonsters van het pand.

Setting

Doordat het publiek kort op de actrices zat, is het toch een ander ding om te spelen dan in een grote zaal, waar het publiek toch verder weg zit. In deze kleine setting kwam echter alles optimaal tot zijn recht. Deze voorstelling was omlijst met diverse popnummers in een ander arrangement die perfect pasten in de gebeurtenissen van deze vier vrouwen.

Onder leiding van regisseur Steven Moonen en de muzikale leider Hilmar Leujes speelde deze cast een mooie voorstelling.  Samenzang en solo’s klonken uitstekend en waren prima verzorgd. ‘Rozengracht 4’ is een mooie voorstelling geworden waar deze vrouwen met trots op terug mogen kijken.

Een Twee Drie Vier

Volgende week het project van de tweede groep van de vierdejaars studenten, Een Twee Drie Vier.

Als alles mogelijk is dan voel ik me vrij, dan zijn er geen onzekerheden, verwachtingen of regels.
En ik ben ik.
Hoera!

Cast:: Isa Gommers, Charlotte Ha, Jarno Korf en Rafaël Ravenswaaij
Samenstelling en regie: Saskia Egtberts
Muzikale leiding: James Pollard

SPEELDATA:
di 29 oktober: 20.00 uur
wo 30 oktober: 20.00 uur
do 31 oktober: 20.00 uur
vr 1 november: 20.00 uur

LOCATIE:
Frank Sanders Akademie, Studio 4
Postjesweg 1, Amsterdam

TOEGANG:
€ 10,00 (regulier)
€ 7,50 (oud-FSA/CJP/65+)

RESERVEREN:
reserveer1234@gmail.com

Meer informatie vind je op: https://www.franksandersakademie.nl/#voorstellingen