Het belooft een bijzondere voorstelling te worden op 1 en 2 juni in De Flint Amersfoort. Een voorstelling waar ‘LEVEN VOOR VANDAAG’ centraal staat. Een boodschap die vandaag de dag nog steeds belangrijk is om te delen en die iedereen moet horen, zien en beleven tijdens de show.

Sinds afgelopen september wordt er druk gerepeteerd aan een bijzondere musical. Vijfentwintig getalenteerde liefhebbers bereiden zich al geruime tijd voor, voor de rockmusical RENT. Een voorstelling die vanaf zijn première op Broadway in de jaren 90 in de harten van musicalliefhebbers is gesloten. Daphne Bruineberg Productions, die in de afgelopen jaren al een paar succesvolle amateur musicals maakte, produceert het stuk. ‘Het verhaal is nog steeds zo belangrijk om te vertellen’ aldus Daphne Bruineberg.

Als regisseur van de voorstelling heeft ze er onder andere voor gekozen om de spelers voor te lichten over een belangrijk thema in de voorstelling: hiv. Zo kwamen een aantal ervaringsdeskundigen vanuit de Hiv Vereniging langs om te vertellen hoe het is om te leven met hiv. Bruineberg: ‘Het belangrijkste wat we hiervan op hebben gestoken is dat hoe moeilijk die tijd ook was, mensen ook het licht zagen. Er was hoop op betere tijden! Dat gevoel willen wij ook uitdragen met deze voorstelling. Inmiddels is de wetenschap al zo ver dat hiv bij juist medicijngebruik niet meer overdraagbaar is.’

Rent

Rent is een meeslepend drama, geschreven op rockmuziek. Gebaseerd op de opera La Bohème van Puccini, speelt het zich af in het kraakpand van oud-muzikant Roger en beginnend documentaire maker Mark. Hun leven staat op zijn kop als Roger de buurvrouw ontmoet en Mark hoort dat zijn ex-vriendin valt voor een advocate. Rent laat de worsteling zien van een vriendengroep waarin iedereen zichzelf kan zijn, in een tijd waarin men pas net wist wat AIDS was.

Daphne Bruineberg Productions produceert amateurmusical onder begeleiding van een professioneel team. Zowel het artistieke-, als het productionele- als het technische team hebben hun sporen op professioneel gebied verdiend. Het bedrijf zet zich in voor de ontwikkeling van amateurspelers van verschillende niveaus, in zowel uitvoering als op persoonlijk niveau. Naast de producties in Zaandam, Amersfoort en Alphen a/d Rijn organiseert Daphne Bruineberg Productions musicalreizen naar Londen en New York.

Zaterdag 1 juni 2019, 20.00u
Zondag 2 juni 2019, 14.00u
De Flint, Amersfoort
Kaarten zijn te verkrijgen via www.bruineberg.nl