Een inspirerend gedachtengoed van een overleden persoon verdwijnt niet bij zijn dood. Dit bewijst wat er nu allemaal omtrent de zanger gebeurt.

Robert Long overleed in 2006 en was in de jaren 70, 80 en 90 een voorvechter van de liefde die in alle vormen en maten komt. Hij stak zijn homoseksualiteit niet onder stoelen of banken en streed voor meer vrijheid en erkenning in de maatschappij maar zeker ook bij de kerk, in een tijd dat dit nog volkomen onbespreekbaar was.

Dat zijn geest niet verloren mag gaan blijkt uit de actuele ontwikkelingen waarin we als maatschappij een stap terug dreigen te zetten in de tijd vanwege het beruchte Nashville pamflet. Met het nog niet eerder op cd uitgebrachte nummer “De allermooiste plekjes” geeft Robert Long hierop een zeer actueel antwoord.

Een typische Robert Long productie waarin hij op zijn eigenzinnige, luchtige wijze de, helaas nog steeds niet geaccepteerde, liefde tussen twee mannen bezingt.

Robert Long heeft voor een hoop mensen, homo of hetero, veel betekend door zijn vaak ruimdenkende teksten en oprechte en eerlijke visie op de liefde. Deze bijzondere erfenis is actueler en relevanter dan ooit en vormt de basis van het theaterprogramma ‘De dag dat ik

Robert Long ontmoette’ dat vanaf 1 februari in de Nederlandse theaters speelt. Tijdens deze voorstelling komt zijn indrukwekkende repertoire voorbij en brengen de zangers en zangeressen hun ‘ontmoeting’ met Robert Long en/of zijn muziek op geheel eigen wijze ten

gehore.

De cast van ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette’ bestaat uit Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst (zojuist genomineerd als aanstormend talent voor de Musical Awards 2019), Roberto de Groot en een combo o.l.v. Peter van der Zwaag, die vele jaren met Robert Long heeft samengewerkt. Zij starten hun theatertour ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette….’ op zaterdag 26 januari 2019 met een openbare repetitie in Stadsherstel ‘t Zonnehuis, Zonneplein 30 te Amsterdam-Noord.

 14 februari, tegelijk met de première van het theaterprogramma te Gouda, zal ook voor het eerst het lied “De allermooiste plekjes” van Robert Long digitaal, o.a. via Spotify te beluisteren zijn.

Website : www.robertlong.nl of www.impresariaatmariacvanloon.nl

foto bvba Goed gedaan