Op 13 oktober 2003 ging de musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’  in première. Dit was een verkorte versie van de televisieserie bestaande uit 45 afleveringen en 120 liedjes, geschreven door Joop Stokkermans en Harrie Geelen. Het Rijswijks Jeugdtheater heeft deze productie nu op de planken gezet in de Rijswijkse Schouwburg.

‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’ vertelt het verhaal van het stadje Hamelen dat zucht onder de overlast van ratten. Als het stadsbestuur ten einde raad is, schiet de Rattenvanger te hulp. Voor veel goud wil hij de ratten wel verjagen. Als het stadsbestuur instemt en de Rattenvanger de ratten verjaagt, komt hij zijn beloning opeisen. De rekenmeester weigert echter te betalen en geeft hem slechts één gouddukaat. Als wraak worden de kinderen van het stadje Hamelen door de rattenvanger meegelokt naar een wonderlijk land, vol koninginnen, heksen, prinsen, dwergen en rijksambtenaren.

De liedjes van deze musical, die velen nog bekend in de oren zullen klinken, werden mooi begeleid door een swingend live orkest.

‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’ is een mooi verhaal waarbij je jouw fantasie de vrije hoop kunt laten. Deze cast zette haar en zijn beste beentje voor en liet deze musical weer helemaal herleven. Het plezier en energie straalde ervan af, de zang klonk te gek en het spel is fris, komisch en soms ook romantisch.

Het decor was eenvoudig maar geraffineerd opgezet waardoor alle scenes goed gespeeld konden worden. De aankleding was werkelijk om door een ringetje te halen en naast de pyjama’s waren daar voor de koningin, prins en prinses mooie kleding gemaakt. Aan elk detail was gedacht waardoor ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’ een feest werd voor iedereen.

Deze cast speelde vol energie maar de uitdrukkingen op hun gezichten waren soms niet zo goed te zien doordat er weinig licht werd gebruikt en dat was jammer.

Deze versie van ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’ was een feest om te mogen zien en horen voor jong en oud en is het bezoeken meer dan waard. Wilt u gaan kijken ? Dat kan nog en wel vandaag en 24 november in de Rijswijkse Schouwburg.

Reserveren kan op deze link: https://www.rijswijkseschouwburg.nl/voorstelling/kunt-u-ons-de-weg-naar-hamelen-vertellen-rijswijks-jeugd-theater

Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Cast:

Bertram Bierenbroodspot: David Oudijk
Lidwientje Walg: Leslie van Galen
Aarnout Kofij: Pieter Dolmans
Hildebrand Brom: Bart Boone
Barend: Barend Nooren
Hilletje: Veerle Fransen
IJsheks: Annemijn Faber
Gruizel Gruis: Jesper Theijn
Prinses Madelein: Roos Steenbergen
Prins Tor: Noah Rust
Koningin: Pleun Vermeeren
Ogterop: Berber Verhalle
Burgermeester Walg: Pauline Hocquet
Rekenmeester Spicht: Bente van den Boom
Grote zus: Sarah Geleijns

Kinderen & Edellieden:

Jerusha Kort, Josephine Rodenburg, Julia van der Giessen, Lars Koopman, Marit Bijkerk, Anouck van Urk, Nina der Weduwe, Vera Taal, Fabiënne Ripken, Elle van de Sande, Charlotte Korff de Gidts, Elias Burger, Indy Rust, Elisa van Iterson en Thibe Verweij

Creatives

Regie: Pepijn Johee
Zang: Koen Both
Dans: Eline Jansen
Orkest: Carly Bakker

Kom op 14, 15 en/of 26 februari naar: Our House

Our. House vertelt het verhaal van de jonge Joe, die een kleine misdaad begaat om indruk te maken op het meisje van zijn dromen. Als de politie opdoemt, staat hij voor een dilemma: wegrennen of blijven? Op dat moment splitst het verhaal zich in tweeën en zijn we getuige van de gevolgen van beide keuzes. Welk pad brengt Joe uiteindelijk geluk? De muziek is van de bekende Britse ska-band Madness, met nummers als It Must Be Love, House Of Fun, Baggy Trousers en uiteraard Our House. Met ons live-orkest swingen we de pan uit!

Reserveren kan hier

Kom op 28, 29 maart en/of 5 april naar: Sneeuwwitje

Deze betoverende musical – gebaseerd op de musical van Studio 100 – vertelt het verhaal van prinses Sneeuwwitje en haar gemene stiefmoeder, die er alles aan doet om de mooiste van het land te zijn. Op een dag is het paleis in rep en roer, als de stiefmoeder een knappe, jonge prins uitnodigt omdat ze met hem wil trouwen. Maar als de prins en de prinses elkaar tegenkomen in de tuin, begint er een spannend en romantisch verhaal… Met live orkest!

Reserveren kan hier

Lees ook:
Energieke Joseph door Rijswijks Jeugdtheater

er zijn geen afbeeldingen gevonden