Een groot deel van de Nederlandse cast van CATS uit 1987 en 2006 komt naar de première van de Engelstalige CATS de Musical in het Rai Theater Amsterdam. Meer dan dertig jaar geleden was CATS een van de eerste grote musicals in Nederland en betekende deze productie voor veel acteurs en actrices hun doorbraak als zanger, zangeres, acteur of actrice. Twaalf jaar geleden werd CATS voor het laatst opgevoerd in Nederland.

Veel van deze Nederlandse sterren zullen op donderdag 20 december op de grote rode loper acte de présence geven wanneer hun buitenlandse collega’s deze avond op het toneel staan. Uit eigen ervaring weten ze dat spelen in CATS bloed, zweet en tranen kost. Geen enkele musicalrol is fysiek zwaarder dan die in CATS. Met hun aanwezigheid willen ze de acteurs op het toneel steunen. De afgelopen zes weken heeft de Engelse cast in Engeland zes dagen per week intensief gerepeteerd om in deze unieke voorstelling het beste van zichzelf te laten zien.

De première van de Engelse musical Cats is op 20 december in Amsterdam. Deze week arriveren de eerste decorstukken van de bekende vuilnisbelt in het RAI Theater in Amsterdam. Daarna reist de musical naar Rotterdam, Groningen en Breda. De vraag naar kaarten is zo groot dat er inmiddels al meer dan 60.000 kaarten zijn verkocht voor de Nederlandse tournee. Om deze reden besloot producent Frank van Paridon van Proud to Present al eerder om extra voorstellingen toe te voegen in de Kerstvakantie en matinees op beide Kerstdagen.

Het verhaal

De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

De Engelse versie die naar Nederland komt, wordt voorzien van boventiteling.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.catsdemusical.nl

Lees ook: Jubileumtournee CATS groot succes